Y&T:n alkuperäinen kitaristi Joey Alves on kuollut (1954-2017)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.3.2017

Yhdysvaltalaisen raskaan rockin legendan Y&T:n rytmikitaristi Joey Alves on kuollut 63 vuoden iässä. Joey oli laulajan Dave Menikettin rinnalla ainoa elossa oleva jäsen, joka oli mukana bändin debyyttialbumilla vuonna 1976. Dave Meniketti jakoi uutiset Facebook sivullaan. Päivityksessä hän kertoo kuinka raskaalla sydämmellä hän toivottaa ystävänsä lepoon muiden menehtyneiden bändin jäsenten luokse. ”Joey oli aina yksi hienoimmista rytmikitaristeista. Kuten kitaristi Ronnie Monstrone sanoi: on rytmikitaristeja ja sitten on Joey – aivan omaa luokkaansa”, muistelee Meniketti ystäväänsä Facebook päivityksessään, jonka voit lukea tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye on tällä hetkellä viimeistelemässä dokumenttia ”On with the show”, jonka on määrä ilmestyä vuoden loppulla. Dokumentti valaisee bändin ensimmäisiä keikkoja ja heidän matkaansa vuosien läpi ensimmäisistä albumeista, esityksiin AC/DCn ja Ozzy Osbournen kanssa.

Y&T:n edellinen albumi, ”Liva At The Mystic”, ilmestyi marraskuussa 2012. Viimeisinmästä studioalbumista onkin vierähtänyt jo melkein seitsemän vuotta, kun ”Facemelter” saatiin Eurooppaan toukokuussa 2010, Frontiers Records toimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy