Yy, kaa, koo, nee, Grillijono K.O! – Arviossa ”Napalmia Korville”

 

Täytyy sanoa, että Grillijono K.O on kyllä yksiä parhaiten nimettyjä bändejä ehkä ikinä. Everlastilta lainattu ikoninen graafinen ilme ja musiikki, joka alkaa janottaa jo pienissäkin määrin. Snägäritappelukulttuurin valjastaminen turborockiin ei ehkä ole se omaperäisin idea, mutta Grillijono K.O:n tapauksessa varsin muikeasti toteutettu.

”Napalmia Korville” rokkaa, pieksee ja groovaa puolituntisensa mukavan vaihtelevasti. Yksikään biisi ei kuulosta liikaa toisiltaan, vaan tarjoaa joka kerta jonkun uuden koukun. Toki tämä varianssi on ymmärrettävää, sillä onhan bändi kertonut ammentavansa turborockiaan Juice Leskisestä ja Slayeristä. Näitä ääripäitä esittelevät rento ja menevä “Marinaadien Hautaan” ja black metal riffeillä maustettu “Mä Oon Sun Koira”. Jälkimmäinen onkin levyltä parhaiten erottuva yksittäinen biisi, joka on kaikessa härskiydessään ja ironisuudessaan oikeasti aika hyvä!

Grillijono K.O:n musiikki on vakavasti otettavaa rockia, mutta sitä on tehty kieli tiukasti poskessa. Tämä toimii. Piikitelevät biisit kuten loistava “Denimsoturi” ja “Koti, Uskonto ja Ilmainen Ämpäri”, tai mustalla huumorilla kyllästetty “Marinaadien Hautaan” nostattavat varmasti virneitä ja juhlatunnelmaa. En ole varma, pidänkö enemmän tiukan groovaavasta vai päättömästi kaahaavasta Grillijono K.O:sta. Molemmat kuunnostavat täysin luontevilta. Vaikka levyn äkäisin biisi “Grillijono K.O…..” on kyllä ehdottomasti oma suosikkini.

”Napalmia Korville” on mukavaa ja piristävää kuunneltavaa kaikilla mausteillaan. Erityisesti monipuoliset ja groovaavat kitarat jaksavat ilahduttaa useammankin kuuntelukerran jälkeen. Levy ei ole kuitenkaan täysin ongelmaton. Vaikka biisit ovat hyviä ja toimivia, ovat ne myös auttamattoman ennalta-arvattavia. Tästä kertoo ehkä se että, keksin tämän arvostelun otsikon kuuntelematta levyä vielä kertaakaan tai lukematta kappalelistaa. Great minds think alike.

Ennalta-arvattava ei ole synonyymi huonolle tai tylsälle. Napalmia Korville on kaikkea muuta kuin tylsä albumi. Olisin kuitenkin kaivannut vielä härskimpiä temppuja, sellaisia kuin “Mä Oon Sun Koira”. Grillijono K.O:n laveaan lokeroon ja konseptiin mahtuisi vaikka ja mitä. ”Napalmia Korville” on siihen nähden melko turvallinen debyyttialbumi, joka on toki varsin ymmärrettävää! Ensi kerralla on mielestäni varaa rohkeampiinkin kokeiluihin.

7 1/2/10

Kappalelista:

  1. Ihmismadon Viimeinen Pala
  2. Fuck Me Up Before You Go-Go
  3. Mä Oon Sun Koira
  4. Marinaadien Hautaan
  5. Hävittäjä
  6. Koti, Uskonto ja Ilmainen Ämpäri
  7. Denimsoturi
  8. Bill Hicks
  9. Grillijono K.O…..
  10. Kuluta Mut Loppuun

 

Kommentoi julkaisua