Zaum – Oracles

I Hate Recordsille levyttävä kanadalaisyhtye  on julkaissut täyspitkän levyllisen hyvin psykedeelistä doomia. Kaksihenkinen orkesteri tekee kyllä äärettömän hienon työn levyllä, jolla Kyle Alexander McDonald (Shival) soittaa bassoa, laulaa ja tekee biisien rakenteet ja sanat. Chrisopher Lewis (Iron Giant) puolestaan vastaa rummuista ja perkussioista.

Suurimmat vaikutteet bändi on ammentanut keski-idän mytologiasta ja uskonnoista n. 300 eaa-600 jaa. Jo ensivaikutelma levyn kokonaisuudesta kansitaiteneen teki vaikutuksen ja miellyttivät omaa silmääni. Levyllä on neljä kappaletta, jotka ajattelin teille avata kappale kerrallaan:

1. “Zealot”:
Soundit kiinnittivät heti huomion ja laulu yllätti aivan totaalisesti. Myös taustat tekivät suuren vaikutuksen. Musiikki on miellyttävää ja rentouttavaa ja äkkiä huomaakin olevansa aika transsimaisessa tilassa. Keskittyminen ei todellakaan itselläni herpaannu, vaikka materiaali on rauhallista ja menee välillä hyvin yksitoikkoiseksikin.

2. “The Red Sea” :
Sama, rauhallinen ja hyvin itämainen, tunnelma jatkuu toisessakin biisissä. Fiilis vain syvenee ja biisin nimi kuvastaa hienosti tätä kappaletta. Mainitsen kyllä uudemman kerran, että laulu sai minut hämmennyksen valtaan, mutta vain hyvällä tavalla. Tässä biisissä alkaa olla jo paljon toistoa, mutta sillähän sen transsimaisen olotilan saavuttaa helposti.

3. “Peasant of Parthia”:
Koskettimet tekevät kerrankin vaikutuksen, eivätkä kiusaa mieltäni ollenkaan (kuten niillä on yleensä tapana tehdä). Vähän reippaamapaa tempoa alkaa myös löytyä ja pitänee sanoa jo tässä vaiheessa, että biisit paranevat loppua kohden. Onkohan viimeisen biisin nimi enne, sillä nimi lupailee jo jotain…

4. “Omen”:
Kuten edellä mainitsin, biisit paranevat loppua kohti. Nyt päädytään jo varsin korkeisiin sfääreihin. Arvostelijalle tämä ainakin käy. Levy on mielenkiintoinen alusta alkaen, mutta viimeinen biisi kruunaa kokonaisuuden. Tätä levyä voi suositella kaikille, joita psykedeelinen rock jossain muodossaan kiehtoo.

8/10

Kappalelista:
1. Zealot 12:57
2. The Red Sea 13:31
3. Peasant of Parthia 08:46
4. Omen 14:07

https://www.facebook.com/zaumn

Kirjoittanut: Anette Antonsen

Kommentoi julkaisua