20 vuotta Kuopiorockia – Megadeth festivaalin pääesiintyjäksi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.2.2023

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän Kuopiorockin 20. juhlavuoden pääesiintyjänä tullaan näkemään yhdysvaltalainen Megadeth. ”Symphony of Destruction” & ”A Tout Le Monde” -kappaleistaan parhaiten tunnettu rocklegenda tullaan näkemään festivaalilla viiden vuoden tauon jälkeen, ja yhtyeen esiintyminen kruunaa lauantai-iltana koko festivaalin viikonlopun mittaisen juhlinnan Kuopiorockin kahden vuosikymmenen kunniaksi.

Muita uusia artistikiinnityksiä rokkikukkuloille ovat perjantaina festivaalilla nähtävät viime vuonna uuden ”Halo” -albuminsa julkaissut Amorphis, kaikkien rokkikukkojen ylirokkikukko Michael Monroe sekä Noora Louhimon kipparoima Battle Beast. Torstain ohjelmaa tulevat täydentämään mm. soolouransa komeasti startannut Samu Haber, pitkän linjan suomirockveteraani Happoradio sekä monipuoliset ja genrerajoja rikkovat Mariska & Atomirotta. Lauantain tannerta tulee jo aiemmin julkaistun ohjelman lisäksi tömistämään suomirockin legendaarisin ”trio” Apulanta sekä Rokin lailla 20-vuotisjuhlaansa viettävä Poets of the Fall.

Kuopiorockissa esiintyy juhlavuonna yli 40 artistia neljällä eri lavalla. Festivaalin ohjelmistossa punk-poljentoa edustavat mm. Klamydia, Appendix ja Huora, kun taas ensimmäistä kertaa tapahtumassa vierailevat laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen, Silver Bullet ja Luna Kills. Paikallisväriä tapahtumaan tuovat mm. Rosy Dream sekä Kaikkeus.

Jo aiemmin tapahtumaan on julkaistu mm. torstaina esiintyvät Ville Valon sooloyhtye VV, Haloo Helsinki! ja suomirockin ikiliikkuja Ismo Alanko. Perjantaina shown’sa Kuopioon tuovat mm. Battle Beast, Epica, The 69 Eyes sekä uransa komeasti kesän lopussa päättävä Popeda. Lauantaina festivaalilla nähdään toivottu, Netflixin Wednesday-sarjassakin kuultu Apocalyptica, lemiläinen Stam1na sekä paikallisylpeys Turmion Kätilöt.

Koko tähän mennessä julkaistu ohjelma ja festivaalin päiväkohtainen esiintyjäjako on luettavissa festivaalin verkkosivuilla. Kahden Stadionlavan sekä tunnelmallisen Puistolavan lisäksi Väinölänniemen uimarannalla sijaitsevalla Väinöstagella raikaa viikonlopun aikana niin rokki kuin rytmit. Lavan ohjelmiston suhteen tehdään yhteistyötä paikallisesti mm. Kuopio Rock Academyn kanssa. Väinöstagen tarkempi ohjelma julkaistaan kevään 2023 aikana.

20 vuotta Rokkia – VIP myydään tänäkin vuonna loppuun.

Ensimmäinen Kuopiorock juhlittiin vuonna 2003 Kuopion matkustajasatamassa, josta festivaali siirtyi Väinölänniemelle 2004, jossa festari rokataan edelleen. Vuosien varrella tapahtuma-alue on kasvanut, kehittynyt ja laajentunut. Alueen palveluita, kumppaneita ja oheisohjelmaa tullaan julkaisemaan kevään aikana ruokapalveluista rannan aktiviteetteihin ja festarielämyksistä nimmarointeihin – yllätyksiä unohtamatta.

Kuopiorock on kaiken kansan riemujuhla ja ykkösluokan festarielämys. Meiltä löytyy niin rokkia, rauhaa, rakkautta kuin ruokaa”, lupaa festivaalipäällikkö Allu Koskinen.

Festivaalin ykkösluokan elämys löytyy erityisesti Osuman VIP-alueelta, jonka liput viedään joka vuosi käsistä. Festivaalipäällikkö Koskinen toivottaakin kaikki asiakkaat tervetulleeksi erityisesti VIP-lippuostoksille ja sen myötä nauttimaan VIPin palveluista:

”Rokin Vippi myydään loppuun joka vuosi aiemmin ja aiemmin. Nyt alkaa olla viimeiset hetket varata liput ensi kesälle, jos haluaa varmistaa paikkansa synttärivipissä. Ja mikäpäs siellä on ollessa – katettua tilaa, runsaasti istumapaikkoja, omat baaritiskit, wc-tilat, paikallinen vipmenu sekä omat sideshow’t vain VIP-asiakkaille. Tervetuloa!”

Kaikista festivaalilipuista on julkaistu talvihintaiset liput, jotka ovat myynnissä toukokuuhun asti tai niin kauan kuin niitä riittää. Lippuvalikoimaa on myös lisätty asiakastoiveiden mukaisesti: festivaalille on julkaistu myyntiin myös 2 päivän lipun to-pe -versio aiemman 2 päivän pe-la lipun lisäksi. Lisätietoja eri lipputyypeistä ja majoituksista löytyy tapahtuman verkkosivulta.

KUOPIOROCK

27.-29.7.2023

www.kuopiorock.fi

@kuopiorock

ESIINTYJÄT

Megadeth, VV, Amorphis, Apulanta, Haloo Helsinki!, Apocalyptica, Samu Haber, Popeda, Battle Beast, Beast in Black, Epica, Stam1na, Turmion Kätilöt, Michael Monroe, The 69 Eyes, Poets of the Fall, Klamydia, Ismo Alanko, Vesterinen Yhtyeineen, Mariska, Happoradio, Atomirotta, Pelle Miljoona & Band, Huora, Paleface, Samae Koskinen, Appendix, Silver Bullet, Los Bastardos FInlandeses, Rosy Dream, Luna Kills, Kaikkeus.

Katso päiväkohtainen ohjelma Kuopiorockin verkkosivuilta www.kuopiorock.fi/ohjelma/

Väinöstagen ohjelma julkaistaan kevään 2023 aikana.

LIPUT

Festarilippu 3 päivää 145 €
Festarilippu 2 päivää pe-la 125 €
Festarilippu 2 päivää to-pe 125 €
Festarilippu 1 pv to/pe/la 89 €
Lasten liput 1 pv to/pe/la 15 €
Osuma VIP-liput K-18
VIP-lippu 3 päivää 265 €
VIP-lippu 1 päivä to/pe/la 165 €

Talvihintaiset festivaaliliput ovat myynnissä toukokuuhun asti tai niin kauan kuin niitä riittää. Liput myynnissä www.kuopiorock.fi/liput. Viralliset lippukaupat: Tiketti ja Lippu.fi.

MAJOITUS & LEIRINTÄALUE

Kuopiorockilla on oma leirintäalue Kuopionlahden kentällä. Leirintäalue on tarkoitettu vain festivaaliasiakkaille, ja siellä majoittuvalla tulee olla festivaalilipun lisäksi myös erillinen leirintäranneke. Kuopiorockin leirinnässä voi majoittua esimerkiksi autossa, karavaaniautossa tai teltassa. Matkaajalipulla voi tuoda Kuopiorockin leirintään suurikokoisen matkailuajoneuvon, kuten esimerkiksi linja-auton, matkailubussin, nightlinerin, kuorma-auton, saunan sisältävän matkailuajoneuvon tai muun vastaavan, majoituskäyttöön suunnitellun tai muokatun ajoneuvon.

Jokaiselle majoitusvaihtoehdolle on myynnissä oma majoituslippu, jonka avulla takaamme esimerkiksi turvavälien toteutumisen sekä palvelujen sujuvuuden. Leirintäalueella asiakkaita palvelevat muun muassa wc-tilat, suihkukontit, nuotiopaikka ja leirinnän vastaanotto. Leirintäalue on vain Kuopiorockin asiakkaille, joten sinne ei ole pääsyä ilman festivaalilippua.

Leirintälippu 30 €
Telttapaikka normaali teltta 30 €
Telttapaikka leirintäalueella puolijoukkueteltta 70 €
Autopaikka 40 €
Caravanpaikka 60 €
Matkaajalippu 85 €

Leirintä- ja majoitusliput myy Tiketti.

Luetuimmat

Uusimmat