A Day To Remember – What Separates Me From You

Floridan post-hardcore/pop punk yhtye A Day To Remember tekee näyttävän paluun allekirjoittaneen stereoihin (lue: iPodiin) yhtyeen neljännellä albumillaan ”What Separates Me From You”. Edellinen albumi ”Homesick” julkaistiin viime vuoden alkupuolella ja silti tuntuu, että siitä olisi jo ikuisuus.

Vaikka viime kuulemasta on vain vuosi niin kehitystä on kuitenkin tapahtunut huomattavasti, ”What Separates Me From You” onkin hyvin erilainen sekä paljon hallitumpi  ja yhtenäisempi kokonaisuus aiempiin tuotoksiin verrattuna. Ensikuulemalla korvaan kuitenkin särähti se, että post-coreilut on jätetty vähemmälle, puolesta albumin kappaleista jopa melkein kokonaan pois. Samalla on lähdetty ammentamaan levyn toista puolta aivan uusiin sfääreihin, tuloksena on entistäkin limaisempaa purkkapop punkkia joka alkaa lähentelemään jo radioystävällistä tavaraa kuten mm. New Found Glory. Levyn tuottajana toimii edellä mainitun yhtyeen kitaristi Chad Gilbert joten vertaus ei ollut kovin kaukaa haettu.

Leuka kolahti lattiaan kun levy pyörähti käyntiin raidalla ”Sticks & Bricks” massiivisen äänivallin ja Jeremy McKinnonin murahtelun saattelemana, tämä saikin hetken miettimään onko nyt edes oikea levy soittimessa? Seuraavana olikin tarjolla ensimmäinen sinkkulohkaisu ”All I Want”, tämän jälkeen loppumatka mennään omalla painollaan ilman mainittavia fillereitä ja hittikamaksi ylitse muiden nousee toinen ennakkolohkaisu ”2nd Sucks”. Fiilistä nostattavat ”Better Off This Way” ja ”All Signs Point To Lauderdale”. Sekä levyn päättäävä perinteisempi ADTR raita ”If I Leave”. Liialliseen lässytykseen kallistuvia vetoja löytyy myös kuten ”It’s Complicated” ja ”This Is The House That Doubt Built ”. Setillä on kokonaiskestoa reilut 30min. ja levy pyöriikin helposti muutaman kerran ympäri yhdellä istumalla ilman kyllästymisen merkkejä.

A Day To Remember pysyy uskollisena tyylilleen ja onnistuu lunastamaan korkeat odotukseni helposti. ”What Separates Me From You” onkin ehdottomasti tämän vuoden hyvän fiiliksen albumi ja tulee pyörimään soittimessa ehkä jopa useammin kuin yhtyeen aiemmat tuotokset.

9/10

Kappalelista:

1. Sticks & Bricks
2. All I Want
3. It’s Complicated
4. This Is the House That Doubt Built
5. 2nd Sucks
6. Better Off This Way
7. All Signs Point to Lauderdale
8. You Be Tails, I’ll Be Sonic
9. Out of Time
10. If I Leave

http://www.myspace.com/adaytoremember

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua

9 kommenttia

 1. pari hyvää biisii, mut ei oo kyl tää levy mitää verrattuna for those who have a heartii :S

 2. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

  Pitääpä ottaa tää huomenna kuunteluun ku matka vie kohti Helsinkiä :)

 3. Tiedättekö te todella mitä levyarvostelun tulis pitää sisällään? Ensinnäkään arvostelussa ei sais liikaa näkyä arvostelijan oma asenne bändiä kohtaan, tässä tapauksessa ilmeisen suuri diggailu. Tosiasia on ettei tämäkään levy ole edes omassa genressään ysin arvoinen kokonaisuus. Pyydän, suorastaan vaadin, aikuisempaa ja kriittisempää otetta näihin arvosteluihin tällaisen maastataivaisiin-ihkutuksen sijasta. Tämän tason ala-arvoisuus saa aikaan myötähäpeän tunnetta luettaessa.

 4. Avatar Tommi Hämäläinen

  Myönnän että pienessä hurmoksessa on kyllä kirjoitettu ja kritisointia olis voinu olla jollain osin enemmän. Mutta toisaalta jos levy on hyvä niin siitä ei tarvitse väkisin tehdä huonoa tai keskinkertaista verrattaessa johonkin täysin muuhun. Se mitä arvosanaan tulee, se perustuu täysin yhden henkilön mielipiteeseen ja mielipiteitä on jokaisella omansa. Joka genressäkin on jokaisella ne omat ”kovat levytykset” ja se minkä arvoinen kokonaisuus mikäkin on missäkin genressä on jokaisen oma asia. Jos et itse pidä ko. levyä samanarvoisena niin se olkoon oma mielipiteesi. Kritiikkiä on hyvä saada ja pistän sen korvan taakse. Tein tekstiin pieniä muutoksia jotta se ei vaikuttaisi täysin ”fanipoika” arviolta, sillä sitähän emme halua. Kiitos ja anteeksi.

 5. Ensimmäisen rallatuskerran jälkeen kuulostaa ehdalta ADTR:ltä tosin kliinejä vetoja ehkä turhankin paljon..
  Muuten levy toimii ainakin itsellä :)

 6. Joo, tosiaankin Andyn kanssa samaa mieltä ja tämän sivuston arvostelijat täytys valita tarkemmin. Muuten hyvä sivu lukea uutisia ja silleen, mut monen bändin kohdalla arvostelut on annettu ihan päin P:tä. Esim oli todella järkevää laittaa joku One Morning Leftin ex kitaristi arvostelemaan SWPB:n ”The Story Of Kristy Killings” debyyttiä. Loisto levy mutta arvostelijassa paisto selvä katkeruus bändiä kohtaan ja siitä hyvästä annettiin huono arvostelu. Suosittelen kyllä kovasti että hoitaisitte asian kuntoon arvostelijoiden suhteen!

 7. Kaikkia ei voi aina miellyttää, aina joku kuitenkin valittaa. Suosittelen siirtymään toisille sivustoille…

 8. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

  Itse olen levyn kuunnellut nyt läpi ehkä noin 10 kertaa ja antaisin ehkäpä arvosanaksi 7, mutta tosiaan se aina riippuu myös siitä, että esim. mikä kyseisen yhtyeen tekeleistä on omasta mielestään parhain. Itse pidän enemmän noista melodisemmista rallatteluista mitä tältä lätyltä ei löydy niin paljo kuin esim tolta edelliseltä. Kuitenkin arvostelu on AINA yhden ihmisen mielipide ja jos siitä on eri mieltä, voi sen tänne kirjotella mutta en nyt lähtisi siitä arvostelijaa syyttämään jos se kyseisestä lätystä pitää.. TÄSTÄKIN levystä löytyy varmaa 100 eri mielipidettä kun nettiä läpi selaa.. sekä huonoja, että hyviä. :) Ja mitä tulee tohon OML:n ex-kitaristiin, niin mielestäni se SWPB arvio oli hyvin perusteltu. Itse olin samoilla linjoilla vaikka en OML:ssä ole soittanutkaan kappaleen kappaletta koskaan..

  PS: Eikä mielestäni OML:ää ja SWPB:a voi verrata keskenään.. kaksi aivan eri yhtyettä joka kumpikin tekee omaa juttuaan..

 9. melko hyvä artikkeli, hieman paistaa ”rakkaus” yhtyettä kohtaa – 7 itseltä kahden kuuntelun jälkeen :P

  mitä tulee SWPB arvosteluun niin, ero on siinä että one morning left tekee vieläkin hyvää musiikkia kun Snow Whites Poison Bite tekee paskaa radio nrj musaa.
  3/10 oma arvosana levylle, tulee varmaan hommattua jossakin kohtaan mutta ei yli vitosella :)

  t: snow whites poison bite street team member