A Day To Remember – What Separates Me From You

Floridan post-hardcore/pop punk yhtye A Day To Remember tekee näyttävän paluun allekirjoittaneen stereoihin (lue: iPodiin) yhtyeen neljännellä albumillaan ”What Separates Me From You”. Edellinen albumi ”Homesick” julkaistiin viime vuoden alkupuolella ja silti tuntuu, että siitä olisi jo ikuisuus.

Vaikka viime kuulemasta on vain vuosi niin kehitystä on kuitenkin tapahtunut huomattavasti, ”What Separates Me From You” onkin hyvin erilainen sekä paljon hallitumpi  ja yhtenäisempi kokonaisuus aiempiin tuotoksiin verrattuna. Ensikuulemalla korvaan kuitenkin särähti se, että post-coreilut on jätetty vähemmälle, puolesta albumin kappaleista jopa melkein kokonaan pois. Samalla on lähdetty ammentamaan levyn toista puolta aivan uusiin sfääreihin, tuloksena on entistäkin limaisempaa purkkapop punkkia joka alkaa lähentelemään jo radioystävällistä tavaraa kuten mm. New Found Glory. Levyn tuottajana toimii edellä mainitun yhtyeen kitaristi Chad Gilbert joten vertaus ei ollut kovin kaukaa haettu.

Leuka kolahti lattiaan kun levy pyörähti käyntiin raidalla ”Sticks & Bricks” massiivisen äänivallin ja Jeremy McKinnonin murahtelun saattelemana, tämä saikin hetken miettimään onko nyt edes oikea levy soittimessa? Seuraavana olikin tarjolla ensimmäinen sinkkulohkaisu ”All I Want”, tämän jälkeen loppumatka mennään omalla painollaan ilman mainittavia fillereitä ja hittikamaksi ylitse muiden nousee toinen ennakkolohkaisu ”2nd Sucks”. Fiilistä nostattavat ”Better Off This Way” ja ”All Signs Point To Lauderdale”. Sekä levyn päättäävä perinteisempi ADTR raita ”If I Leave”. Liialliseen lässytykseen kallistuvia vetoja löytyy myös kuten ”It’s Complicated” ja ”This Is The House That Doubt Built ”. Setillä on kokonaiskestoa reilut 30min. ja levy pyöriikin helposti muutaman kerran ympäri yhdellä istumalla ilman kyllästymisen merkkejä.

A Day To Remember pysyy uskollisena tyylilleen ja onnistuu lunastamaan korkeat odotukseni helposti. ”What Separates Me From You” onkin ehdottomasti tämän vuoden hyvän fiiliksen albumi ja tulee pyörimään soittimessa ehkä jopa useammin kuin yhtyeen aiemmat tuotokset.

9/10

Kappalelista:

1. Sticks & Bricks
2. All I Want
3. It’s Complicated
4. This Is the House That Doubt Built
5. 2nd Sucks
6. Better Off This Way
7. All Signs Point to Lauderdale
8. You Be Tails, I’ll Be Sonic
9. Out of Time
10. If I Leave

http://www.myspace.com/adaytoremember

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua