Äärimmäistä Wöyhötystä Tampereella – Wöyh! Olympialla 15.9.2017

Kotimainen, kokeilullista rock- ja avantgardemusiikkia tarjoillut Wöyh! valloitti yleisön ”KRTKRTK” -kiertueen avauskeikalla, Tampereella Olympia-korttelissa 15.9. yhdessä kotimaisen Missikisat -yhtyeen kanssa.

Illan avannut kokeilullinen rock-yhtye Missikisat ei tehnyt minuun juurikaan sen suurempaa vaikutusta, vaikka yhtyeen musiikki olikin varsin kelvollista. Jotain siitä jäi puuttumaan, mutta napakymppiin osuttiin Rush -yhtyeen coverilla ”Tom Sawyer”.

Illan pääesiintyjä Wöyh! saapui lavalle vähän yli yhdentoista, ja näytti täyteen pakatulle salille, kuinka on onnistunut ottamaan kuulijakuntansa tiukasti otteeseensa. Ja se on joka keikalla todettava asia, bändi hädin tuskin pääsee lavalle, kun yleisö jo huutaa hurmiossaan. Wöyh! tuntuu olevan ainoita bändejä, joka levy levyltä ja keikka keikalta vain paranee. Tuntuu siltä, että fanit ovat samaa mieltä, ja yhtye tulee kokemaan vielä pitkään jatkuvaa noususuhdannetta. Wöyhin lavaestetiikka on hulluttelevaa, mutta palvelee musiikkia oikein loistavasti. Lavalta löytyy tietenkin joka keikalla yleisön käsien päällä matkaava lokki, ja sen lisäksi tällä kertaa mukaan oli saatu lasten teltta. Keikka oli energinen ja viihdyttävä, eikä yhdessäkään vaiheessa tullut halua olla jossain muualla. Keikka loppui liian aikaisin, ja tässä tapauksessa todella tarkoitan sitä. Yhtye olisi voinut minun puolestani soittaa vaikka koko kolmen levyn tuotantonsa läpi, pienten taukojen erottelemana.

Tämä oli varmasti paras settilista, minkä olen yhtyeeltä nähnyt, vaikka jäinkin kaipaamaan ”Siipiratas” -kappaletta. Yhtye sai tasapainotettua mainiosti tuotantonsa settiin, vaikka se kolmella levyllä ei mikään mahdoton tehtävä olekaan. Ja vaikka uutta albumiakaan ei kuultu kronologisessa järjestyksessä, väittäisin, että ”Lasikraatteri” on huikea aloituskappale keikalle. ”Kamppailu Merellä” -kappaleen loppuvaiheilla yhtye keksi huudattaa villiintynyttä Olympia-salia jakamalla yleisön kahtia kappaleen viimeiseen kertosäkeeseen. Yhtyeen soundi on hyvin miellyttävä kokonaisuudessaan, ja bändi sai esitettyä musiikkinsa juuri niin millintarkasti, kuin levyilläänkin. Tällä kertaa suurimmat vaikutukset keikkaolosuhteissa tekivät kappaleet ”Unisäikeet”, ”Lasikraatteri”, ”V4RHE”, ”Totuuskone”, ”Rapuarmeija” ja ”Kaukoputki”. En keksi mitään moitittavaa keikasta, enkä sillä mielellä edes toisaalta lähtenytkään, että siellä mitään risuja tulisi jaettua. Mahtava bändi, mahtavat keikat.

Settilista:
1. Lasikraatteri
2. Totuuskone
3. Hieho
4. Rapuarmeija
5. Takaperoisten Kuiskausten Metsä
6. Seitsemän Solmua
7. Aarteenryöstäjä
8. Juoksuhiekka
9. Unisäikeet
10. Kaskelotti
11. Kivi Sakset Paperi
12. Kellonpurija
13. Kaukoputki
14. V4RHE
15. Kamppailu Merellä
16. Lokki

Kirjoittanut: Otto Vainionpää

Kommentoi julkaisua