Agnostic Front – My Life My Way

Yksi NYHC-skenen lipunkantajista on täällä taas ja tusinan verran vahvempana kuin kolmen vuoden takaisella ”Warriors” albumillaan. Yhtyeen perustamisesta on kulunut jo yli 30 vuotta, siinä välissä oli 5 vuoden tauko mutta kuka niitä laskee. Kyseessä on kukapa muukaan kuin Agnostic Front ja heidän uusi albuminsa ”My Life My Way”.

Albumin on tuottanut jälleen kerran Madballista tuttu Roger Miretin velipuoli Fred Cricien, sekä death metal piireistä tutumpi Erik Rutan ja miehien tekemä jälki onkin lähes timanttista. Musiikissa on otettu pieni harppaus taaksepäin viime aikojen metallisesta hardcoresta, takaisin 90-luvun katupunkin katkuisen hardcore punkin suuntaan. Mutta ei tuota metallisempaa puoltakaan ole missään tapauksessa heivattu pois. Tuoreemman ulosannin ansiosta levy rullaa kivuttomasti läpi useammankin kerran ja sanottavaakin tuntuu olevan enemmän kuin kahdella edeltäjällä yhteensä.

Levy tarjoilee ämyreiden täydeltä hardcore mäiskettä, mahtavia beatdown-myllytyksiä ja Vinnie Stigman tiukkoja riffejä pienien sooloilujen kera. New Yorkin kotikulmat saavat rakkauden tunnustusta jo ensimmäisellä raidalla ”City Street” ja tuota melodisempaa hc punk puolta esittelee parhaimmillaan nimikkobiisi ”My Life My Way” sekä ”Until The Day I Die”. Vanhan koulun meininkiäkin on mahdutettu mukaan reippaan minuutin pitusella raidalla ”That’s Life”, jossa Pokey Mo pääsee näyttämään taitonsa tuplien parissa. Roger Miret latelee myös uskollisuutta juurilleen espanjankielisellä raidalla ”A Mi Manera” ja tuo kieli sopiikin miehen legendaariseen ääneen loistavasti. Vaikka albumi ei tällä kertaa olekkaan aivan läpeensä täynnä metallista kovistelua, niin ei se varmasti jätä yhtään pitkän linjan fania kylmäksi.

Monet bändit kutsuvat itseään tänä päivänä hardcoreksi, vaikka suurin osa niistä ei ole mitään sinne päinkään. Agnostic Front on tuon arvonimen ansainnut peräänantamattomalla asenteellaan, aitoudellaan ja ollessaan mukana kehittämässä koko NYHC-skeneä joka elää vielä tänäkin päivänä. Odotankin jo innolla bändin näkemistä tulevan kesän Tuska-festareilla, vaikka Ilosaari olisikin ollut yhtyeelle sopivampi paikka.

9/10

Kappalelista:
01. City Street
02. More Than A Memory
03. Us Against The World
04. My Life My Way
05. That’s Life
06. Self Pride
07. Until The Day I Die
08. Now And Forever
09. The Sacrifice
10. A Mi Manera
11. Your Worst Enemy
12. Empty Dreams
13. Time Has Come

http://www.myspace.com/agnosticfront

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua