All That Remains – For We Are Many

Yhdysvalloista ponnistava on metallimusiikin saralla varmasti jokaiselle genren tuttavalle joskus tullut vastaan. Vuonna 1998 perustettu yhtye on nyt neljän studioalbumin jälkeen saapunut uuden levynsä, ”For We Are Many”, kanssa takaisin niittämään lisää mainetta ja kunniaa Prosthetic Recordsin tallissa. Albumin on tuottanut Killswitch Engagesta tuttu Adam Dutkiewicz. Monien mielestä bändi sahasi omaa jalkaansa poikki edellisellä ”Overcome” albumillaan, joten All That Remainsin on siis aika näyttää kyntensä.

Soitannallisesti levy tarjoaa yhtyeen parhaimmistoa, ja kasvu sekä kehitys on kuultavissa. Junnaavalla kitarariffillä käynnistyvä ”Now Let Them Tremble” kasvaa ja kokoaa rakenteensa toimien hyvin albumin introna, ja potkaisee ”For We Are Many” nimikkobiisin käyntiin. Erityisesti esiin astuu vokalisti Philip Labonten erinomaiset suoritukset mikrofonin varressa. Huutoskaala on laaja vihaisesta örinästä aina korkeaan karjuntaan, puhtaista lauluosuuksista puhumattakaan. Kitarariffit sekä -soolot eivät tuota pettymystä albumin edetessä rallista toiseen.

Jos kappaleista yksi pitäisi valita jolla lähtisin levyä suosittelemaan, olisi tämä varmasti ”Dead Wrong”. Kappale kolahti korvaan raskailla riffeillä sekä nopeilla rumpukompeilla, jotka naulaavat kappaleen tunnelman erinomaisesti.

Kaikenkaikkiaan ”For We Are Many” on kuunneltava lätty jokaiselle All That Remainsin vanhoille ja uusille faneille, jossa riittää koukkuja laidasta laitaan. Levy ei suoranaisesti yllätä, mutta tarjoaa paljon kuuntelukertoja jossa huomaa naputtavan pöytää biisien tahdissa. Bändin livekunnon voi käydä tarkistamassa 7.12.2010 Helsingin Nosturissa.

7/10

Kappalelista:

01. Now Let Them Tremble
02. For We Are Many
03. The Last Time
04. Some Of The People, All Of The Time
05. Won’t Go Quietly
06. Aggressive Opposition
07. From The Outside
08. Dead Wrong
09. Faithless
10. Hold On
11. Keepers of Fellow Man
12. The Waiting One

http:
//www.myspace.com/allthatremains

Kirjoittanut: Antti Nurmikoski

Kommentoi julkaisua