Anthrax – Anthems

Anthrax tarjoilee faneilleen ”Anthems” -nimisen mcd:n joka pitää sisällään kuusi lainakappaletta sekä kaksi versiota ”Worship Music” -albumilta löytyvästä ”Crawl” -kappaleesta. Anthrax on vuosien varrella tarjonnut varsin kovatasoisia cover-versioita, joten ennakko-odotukset tämän kiekon kohdalla olivat kohtalaisen korkealla.

Homma lähtee käyntiin vanhalla Rushin ”Anthem” – kipaleella; varsin reippaasti soitettu versio ei omasta mielestäni oikein ota tuulta alleen. Soittopuoli kyllä on ihan hyvänkuuloista, mutta jotenkin Belladonnan Geddy Leetä matkiva tulkinta vesittää koko homman. Seuraavaksi yhtye astuu todella koviin saappaisiin vetäisten yhden kaikkien aikojen kovimmista biiseistä, nimittäin AC/DC:n ”T.N.T” on päässyt Anthraxin käsittelyyn. Yllättävän hyvin toimiva versio, joka kumartaa alkuperäiselle, muttei kuitenkaan ole täysin identtinen sen kanssa. Tässä kappaleessa myös Belladonnan laulut osuvat erittäin hyvin kohdalleen.

Kolmas raita onkin ehkä hieman yllättävämpi, kun vuoron saa Boston-laina ”Smokin”. Ihan reippaastihan tämä rokkaa, mutta ei oikein tunnu sopivan Anthraxin muottiin. Journeyn kappale ”Keep On Running” toimii huomattavasti paremmin, yhtye on saanut tähän kappaleeseen myös mukavan, 80-lukua henkivän fiiliksen joka kieltämättä kuulostaa hyvältä. Cheap Trickin kappale ”Big Eyes” ei valitettavasti yllä edellisen raidan tasolle ja on oikeastaan aika turhanpäiväinen esitys.

Vielä löytyy yksi klassikko, nimittäin Thin Lizzyn ”Jailbreak”. Tästä kappaleesta on kuultu versioita jos jonkinmoisia, mutta mikään niistä ei ole päässyt originaalin tasolle, eikä pääse tämäkään vaikka onkin varsin reipas esitys. Anthraxin ”Jailbreak” on mutkaton ja rehellinen kunnianosoitus legendaariselle kappaleelle, kyllä tätä kelpaa kuunnella. Tältä mini-cd:ltä löytyy myös yhtyeen oma kappale ”Crawl”, joka siis alun perin julkaistiin edellisellä albumilla. Kappaleesta löytyy tuo normi albumi-versio, sekä uusi remix-versio. Alkuperäinen versio on huomattavasti raskaamman kuuloinen ja toimii paljon paremmin. Uudesta versiosta ei mielestäni löytynyt sitä potkua mitä oli tuossa alkuperäisessä. Kaiken kaikkiaan tämä cover-platta oli jonkinasteinen pettymys, ainakin itselleni. Yhtyeen, joka on vuosien varrella tehnyt useammankin todella kovan cover-levytyksen, olisi luullut pystyvän hieman kovempitasoiseen kokonaisuuteen. Nyt tästä jäi vain selkeä välityön maku, mikä tämä tietysti olikin.

6/10

Kappalelista:

1.Anthem
2.TNT
3.Smokin’
4.Keep On Runnin’
5.Big Eyes
6.Jailbreak
7.Crawl (Album Version)
8.Crawl (Remix)

http://anthrax.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua