Anti-Mortem – New Southern

Oklahomasta kotoisin oleva Anti-Mortem on saanut valmiiksi debyyttialbuminsa nimeltään ”New Southern”. Jo yhtyeen kotipaikasta sekä albumin nimestä voisi helposti päätellä kyseessä olevan jonkin sortin etelän rockia tai metallia veivaava yhtye. Tämän debyytin julkaisee Nuclear Blast.

Avauskappale ”Words Of Wisdom” lähtee käyntiin keskiraskaalla, kieltämättä hieman southern rockia myötäilevällä meiningillä. Kappale etenee lähes huomaamatta eteenpäin, eikä kappaleen loputtua siitä jäänyt mieleen oikeastaan mitään ihmeempää, joten ainakaan tajunnan räjäyttävästä aloituksesta ei voida puhua. Homma jatkuu nimikkoraidalla ”New Southern”, joka jatkaa täysin samalla keskiraskaalla poljennolla kuin edeltäjänsäkin. Tässä mennään ihan hyvällä draivilla eteenpäin, mutta ikävä kyllä kappaleiden sisältö on hieman vaisua eikä tämä oikein sytytä sen enempää. Taustamusiikiksi kelpaavia yhtyeitä on maailma jo pullollaan, ja nyt näyttäisi tulevan yksi lisää.

”New Southern” -albumin suurin ongelma on, ettei se nimestään huolimatta pysty tuomaan mitään uutta musiikkiinsa. Liian monen yhtyeen kohdalla joutuu toteamaan, että kyllähän tätä kuuntelee muttei tämä nyt niin ihmeellistä ole. Tämä pätee myös Anti-Mortemin debyyttiin. Jonkin verran hyviä ideoita yhtyeeltä tuntuu hetkittäin löytyvän, mutta toteutus on kuitenkin niin keskinkertaista, ettei yhtye pääse erottumaan edukseen oikeastaan millään saralla. Vokalisti hoitaa tonttinsa hyvin, muttei kuitenkaan ole millään lailla erityisen mieleen jäävä. Sama koskee myös rytmiryhmää: soitto kulkee muttei juurikaan suurempia tunteita herättele. Poikkeuksena voidaan mainita albumin päätösraita ”Jonesboro”, jossa kitarat kyllä soivat melkoisen pirteästi.

Anti-Mortem löytää varmasti oman kannattajakuntansa, mutta itselleni tämä on vain yksi levy tuhansien joukossa: se tulee kuunneltua muutamaan otteeseen ja sen jälkeen varmaan unohtuu hyllyn perukoille, josta sen mahdollisesti voi vuosien jälkeen löytää ja kuunnella uudestaan, muutaman kerran. Liian tasapaksu kokonaisuus, jotta jaksaisi herätellä sen kummempaa kiinnostusta.

6/10

Kappalelista:

1.Words Of Wisdom
2.New Southern
3.100% Pure American Rage
4.Hate Automatic
5.Black Heartbeat
6.I Get Along With The Devil
7.Path To Pain
8.Wake Up
9.Ride Of Your Life
10.Stagnant Water
11.Truck Stop Special
12.Jonesboro

http://anti-mortem.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua