Architects – The Here And Now

Koko uransa kovassa nousussa ollut Architects tekee hämmentävän paluun levymarkkinoille. ”The Here And Now” ei todellakaan jatka siitä mihin mainiolla ”Hollow Crownilla” jäätiin vaan musiikki on lähtenyt huomattavasti kevyempään ja rockimpaan suuntaan. Tämä ei välttämättä ole huono asia mutta levy tulee varmasti jakamaan bändin kuulijakunnan mielipiteet rajusti kahtia.

Teknisestä ja agressiivisesta hardcoresta tunnettu viisikko on heittänyt homman osittain jopa päälaelleen. Bändille ennen ominaisia elementtejä on vähennetty ja positiivisen kuuloisia melodisia hardcore riffejä lisätty. Biisit muistuttavat ajoittain kaikessa suoruudessaan ja nopeudessaan mm. Comeback Kidiä. Mukaan mahtuu myös fiilistelyä runsaitten puhtaiden laulujen ja jopa suoranaisten slovaribiisien muodossa. Levyllä kuullaan Sam Carterin lisäksi myös vierailevia vokalisteja.

Raskaampaa levyä odottaneille ”The Here And Now” on todellinen järkytys. Balladimaiset biisit ”Heartburn” ja ”An Open Letter To Myself” ovat kivuliasta kuultavaa metallisempaan Architectsiin tottuneille ja kornin kuuloiset elektrotaustat menevät yli hilseen. Myös puhtaat laulut puskevat paikoitellen epämiellyttävästi pintaan.

Kokonaisuus ei näistä notkahduksista huolimatta ole kuitenkaan surkea vaan levylle mahtuu enemmän hyviä kuin huonoja hetkiä. Lisäksi ”Stay Forever Young” (biisissä vierailemassa Andrew Neufeld) on mielestäni yksi parhaista Architects-biiseistä ja edustaa juuri sitä mitä levyltä etukäteen odotin. Jos turhat slovarikokeilut olisi korvattu tämänkaltaisella materiaalilla, olisi levystä saattanut kehkeytyä jopa kiitettävän arvoinen kokonaisuus. Menevästä ja rockaavasta hardcoresta pitäville levyllä on paljon hyviä hetkiä, sikälimikäli puhtaat laulut eivät suuremmin häiritse. Architectsia aiemmin kuunnelleille suosittelen levyyn tutustumista pettymyksen uhallakin. Vain yksi kuuntelukerta ei kerro koko totuutta.

7/10

Kappalelista:

1. Day In Day Out
2. Learn To Live
3. Delete, Rewind
4. BTN
5. An Open Letter To Myself
6. The Blues
7. Red Eyes
8. Stay Young Forever
9. Heartburn
10. Year In Year Out/Up And Away

www.myspace.com/architectsuk

Kirjoittanut: Oula Maaranen

Kommentoi julkaisua