Arrival Of Autumnin ”Kingdom Undone” tarjoilee paikoin hyvinkin väkevää tulkinkaa kompaktissa paketissa

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 10.6.2023

Kanadalainen metalcore -yhtye Arrival Of Autumn on julkaissut uuden albumin ”Kingdom Undone”. Yhtyeen edellinen albumi ”Harbinger” julkaistiin vuonna 2019. Yhtye on julkaissut sitä ennen kaksi omakustannetta. Uusimman albumin julkaisusta vastaa Nuclear Blast Records.

Albumin aloittaa hyvin suoraviivainen pyöritys ”Scars”. Kappale kaipaisi lisää persoonallisia koukkuja, niin melodisesti kuin lyriikoiden puolesta. Minulle kappale tuo mieleen vahvat Trivium -vibat. Seuraavana kuultu ”Your Fiction” on edeltäjäänsä monipuolisempi, ja se toimii jonkinlaisena Slipknotin ja poikabändi -soundin yhteentörmäyksenä. ”Trust” väläyttelee hetkittäin hyvinkin toimivia melodioita, joita maustaa niin ikään toimivat kitaratilutukset. Tätä seuraa paikoin kovinkin nättiä tulkintaa kappaleessa ”Ghosts”. Kappale kätkee sisälleen kytevää aggressiota, joka tuo hyvää kontrastia kappaleeseen. ”Hell Comes Home” jatkaa jo kuullun äänimaailman viitoittamalla tiellä, eikä se tarjoa mitään uutta.

One More Day” -kappaleesta ei puutu yritystä suurempaankin puuskutukseen. Kappale on viihdyttävä kokonaisuus, mutta silti jään kaipaamaan jälleen sitä aiemmin toivottua persoonallisuutta. Kappaleen seesteinen lopetus pelastaa onneksi hieman tilannetta, antaen positiivisia viitteitä tulevasta. Seuraavana kuultu ”Liminal” on kompaktiin pakettiin paketoitu kappale, josta jää päälimmäisenä mieleen elokuvamainen äänimaailma. ”Burn” kipinöi, mutta ei onnistu leimahtamaan ilmiliekkeihin hyvin suloisesta pyrkimyksestä huolimatta. Tätä seuraa hyvin energinen ralli ”Who The Masters Serve”.

Albumin kappaleista päälimmäisenä mieleen jää ”Bury Me”. Kappale herättää mielenkiintoa omaperäisyydellään, ja toivoisin kappaleen lähtevän lentoon perhosen siivin, mutta ikävä kyllä alun lupaavuudesta huolimatta kappale kääriytyy kotiloituneen toukan tasolle. Albumin päättää ”Hallowed” -kappale, joka ei sekään onnistu yllättämään, vaan tipahtaa jo kuultujen äänimaailmoiden laatikkoon.

”Kingdom Undone” on kompakti kokonaisuus, joka väläyttelee paikoin hyvinkin väkevää tulkintaa. Albumi sisältää paljon toimivia elementtejä, mutta elementtien jalostus kohti persoonallisempaa otetta jättää toivomisen varaa.

Kappalelista:

 1. Scars
 2. Your Fiction
 3. Trust
 4. Ghosts
 5. Hell Comes Home
 6. One More Day
 7. Liminal
 8. Burn
 9. Who The Masters Serve
 10. Bury Me
 11. Hallowed

Luetuimmat

Uusimmat