Arson Anthem – Arson Anthem

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.3.2008

Arson Anthem räjäytti bändin esikois albumin maailman tietoisuuteen Helmikuun 19. päivä Housecore Recordsin kautta. Kun tämän levyn sittemmin hankin ei minulla ollut siitä juurikaan mitään tietoa. Tiesin, että yhtyeessä vaikuttaa kitarassa Phil Anselmo (Pantera, Down), vokaaleissa Mike Williams (Eyehategod), rummuissa Hank Williams III (Superjoint Ritual) ja bassossa Collin Yeo, joten tältä pohjalta oli tiettyjä mielikuvia miltä levy saattaisi kuulostaa. Vaan kuinka voikaan ihminen olla väärässä! Näin raakaan, energiseen, ”in your face” -tyyliseen albumiin en ole vielä eläessäni törmännyt. Huomaan heti, että tässä on sitä jotain!

Levyn ensimmäisestä kappaleesta ”Year Of The Forkista” lähtien meno ei hyydy hetkeksikään ja yhtye runnoo läpi kahdeksan kappaletta sellaisella intensiteetillä, että alta pois! Levyä kuunnellessa tulee pakonomainen tunne avata kalja tölkki, juoda se kulauksella ja runtata tölkki sen ärsyttävimmän naapurin naamaan, joka tässä vaiheessa luultavasti paukuttaa asunnon seinään volyyminappuloiden ollessa kovimmillaan. Erityisesti neljäs raita ”Hammer Them Out” on kuin tehty tähän tarkoitukseen. En edes uskalla kuvitella minkälaiset moshpitit tämä yhtye saa aikaan mutta luulen, että silloin miestä kaatu ja läski tummuu.

Tällä albumilla on yhtyeen kotisivujen mukaan yritetty tuoda takaisin 80- luvun raakaa, likaista hardcore punkkia ja underground meininkiä. raaka tuottaminen, surkeat äänentoistolaitteet ja se ”Fuck You All”- asenne, joka levyllä kuuluu ovat onnistuneet tekemään tästä juuri sellaisen ja erikoisen julkaisun koko 2000 -luvulla. Näitä lisää!

Ehdottomaksi plussaksi laskisin Hank Williamssin armottoman rumpujen tuhoamisen, sekä Phil Anselmon työskentelyn kitarassa, sekä lisäksi koko levyn rajun asenteen, joka saa väkisinkin riehumaan. Miinukseksi voisi laskea kappaleiden lyhyyden (pisin kappale 1:51) ja sen, että levy kestää sen vain sen 15 minuuttia. Luulen kuitenkin, että samanlaista raivoa, energiaa ja intensiteettiä ei olisi saavutettu niillä normaaleilla kolme ja puoli minuuttia kestävillä biiseillä. Elikkä jos kiinnostaa 80 -luvun tyylinen hardcore punk musikki suosittelen, että menet ja haet tämän albumin käsiisi heti! Jos taas arvostat viimeisen päälle totettua Pro Tools massamusiikkia suosittelen pysymään kaukana tästä.

1. Year of the Fork – 1:39

2. Doomed Morale – 1:15

3. Bunker Life – 1:13

4. Hammer Them Out – 1:11

5. Wrecked Like Clockwork – 1:51

6. Cops Shoot Coke – 0:34

7. The Avoider – 1:38

8. Sri Lankan Medication – 1:37

www.myspace.com/arsonanthem

Kirjoittanut: Esa Rintamäenpää

2 comments on “Arson Anthem – Arson Anthem”

  1. Arto Mäenpää

    Hyvä teksti ja loistava julkaisu kyseessä. :) Ehdottomasti hankkimisen arvoinen kiekko!

  2. scrwlhc

    helvetti et on pakkohankinnan kuulonen jo pelkästää arvostelusta päätellen :D pitääpä tsekkailla tuotos

Comments are closed.