Artificial Heart – Broken Bones & Buried Dreams

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.5.2011

Tuusulasta ponnistava metalcore -yhtye Artificial Heart on tähän asti ollut itselleni ainoastaan nimellinen tuttavuus. Väkisinkin olen joutunut huomaamaan, että yhtyeen ympärillä pyörii melkoista hypetystä ja kuultuani yhtyeen uuden EP:n ”Broken Bones & Buried Dreamsin”, en ihmettele enää yhtään mistä se johtuu.

Artificial Heart soittaa helposti lähestyttävää, melodista metalcorea jenkki-elementein ja puhtain vokaalein; moinen yhdistelmä onkin Suomen maaperällä vielä omasta takaa melko uutta. Vaikka edellä mainittu listaus näyttääkin hienolta paperilla, sen takaa kuitenkin paljastuvat yhtyeen esikuvat turhankin selvästi. Tästä hyvänä esimerkkinä muun muassa The Devil Wears Pradan tyyliset rääkyvät ja kliiniset puhtaat vokalisoinnit räjähtävien kertosäkeiden kera, jotka pääosin kuulostavatkin hyvältä mutta joiden puhtaat osuudet joissain kohdissa vinkuvat korviin pahemman kerran. Toinen selkeä esikuva on Frankie Palmeri (Emmure), jonka omaleimaista mylvintää lainataan kylmästi ”Recreation From Inspiration” raidan breakdownissa.

Sen sijaan kitaramelodioiden koukut sekä raskaammat runnomiset ovat huippuunsa hiottuja ja niitä kuuntelee oikein mielellään aina kerta toisensa jälkeen. Ainoa repäisy levyllä, joka jäi häiritsemään oli hieman irrallinen ”Intro”, jonka runttaus ei ajanut suoraan seuraavaan raitaan toisin kuin siitä olisi voinut olettaa. Siitä huolimatta äijien soittotaidot ovat kohdallaan, homma on hallussa ja muut sovitukset levyllä ovat hyvin onnistuneita. Kappaleetkin ovat monipuolisia, levytysvalmiita sekä genrelleen uskollista hittikamaa, mutta niistä vain on vaikea löytää jotain, mitä ei olisi lainattu joltain toiselta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuten jo aiemmin mainitsin, Suomessa death- ja metalcore on vielä sen verran tuoreita käsitteitä, että niiden tekijöistä ei löydy kovinkaan montaa nimekästä puurtajaa. Artificial Heart on kaikista maneereistaan huolimatta automaattisesti yksi kotimaisista kärkinimistä ja on se myös paikkansa sielä ansainnut. En yhtään ihmettelisi vaikka tämän kiekon myötä jokin lafka nappaisi yhtyeen talliinsa parempaan talteen. Kappalemateriaalista pisteitä tulee vähintäänkin yhdeksän, mutta muutama häiritsevä yhteneväisyys muiden orkesterien kanssa pudottaa sen pykälän verran alaspäin.

8/10

Kappalelista:

01. Intro
02. Recreation From Inspiration
03. Taste The Life Of The Undead
04. Broken Bones & Buried Dreams
05. City Of Lights

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.myspace.com/artificialheartband

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

2 comments on “Artificial Heart – Broken Bones & Buried Dreams”

  1. Nico

    Tätä odotellessa..

  2. Arto Mäenpää

    Saattaa olla, että kuulet EP:n jo huomenna.. ;)

Comments are closed.