Genren suurin riippakivi onnistuttiin välttämään – arvostelussa Red Raven Downin debyytti-EP ”Phantoms”

Seinäjokelaislähtöinen, metalcorea veivaava Red Raven Down julkaisee ”Phantoms”-nimisen debyyttinsä perjantaina 15.12 Inverse Recordsin kautta. Neljästä kappaleesta koostuva EP on tyyliltään keskitempoista ja modernia metalcorea, joka ei välttämättä pääse lyömään ällikällä omaleimaisuudellaan, mutta eipä laadukkaasti soitettua musiikkia voi koskaan liikaakaan olla.

Vuonna 2017 ensimmäisen julkaisunsa tekevän metalcore-yhtyeen vaikutteista puhuttaessa ei välttämättä kannata kaivella enää Carcassia, At The Gatesia tai Black Flagia, eikä se parikymmentä vuotta yleisön tietoisuudessa ollutta metallin alalajia kohtaan olisi edes kovin reilua. Genren piiristä löytyy kuitenkin aivan omatkin pioneerit, ja Red Raven Downin musiikista löytääkin tuttuja elementtejä vaikkapa Triviumin, Killswitch Engagen ja All That Remainsin soitannasta.

EP tärähtää käyntiin noin minuutin mittaisella introlla, jonka selkärankana toimii melankolinen ja kaunis kitaramelodia. Ensimmäinen varsinainen kappale ”Ashes” jatkaa samaa melodiaa, mutta kun muut soittimet ottavat paikkansa soolokitaran rinnalla, alkaa biisi kuulostaa lähes koomisissa määrin Parkway Drivelta. Kappale on kaikin puolin hyvä sävellys ja sopisikin bonuskappaleeksi aussiorkesterin viimeisimmälle albumille, mutta liian suuri yhteneväisyys laskee tehoa valitettavan paljon.

Kolmantena kuultava nimikkokappale ”Phantoms” jatkaa hyvin pitkälti samaa linjaa. Mainio tuotanto tekee oikeutta tavanomaisille, mutta erittäin jylhille riffeille, joita rummut ja basso peesaavat ammattimaisesti. Plussaa täytyy antaa vokalisti Jani Korpelan erittäin valmiin kuuloisesta laulusuorituksesta, joka istuu kappaleeseen loistavasti.

Viimeinen ralli ”Rotten” iskee silmille edeltäjiänsä raskaampana ja aiheuttaa jo pientä kutinaa niskalihaksissa. Ruotsin suuntaan kumartelevat liidikoukut tuovat hienoa kontrastia rytmikkäille riffeille, ja pari pakollista breakdownia pitävät sisällään hienon potentiaalin tulevien keikkojen pittien varalle.

Red Raven Down ei välttämättä tuo jo valmiiksi ruuhkaiseen pöytään mitään uutta, mutta debyytti on silti hyvinkin lupaava esitys. Soittotaitoa kavereilta selkeästi löytyy. Henkilökohtaisena huomiona on sanottava, että mieltä lämmitti genren suurimman riippakiven välttäminen puhtaasti laulettujen kertosäkeiden loistaessa poissaolollaan. Toivottavasti Korpela pidättäytyy jatkossakin tiukasti karjutuissa vokaaleissa, niistä kun ei juurikaan nipotettavaa löydy.

7-/10

Kappalelista:
1. Intro
2. Ashes
3. Phantoms
4. Rotten

Red Raven Down Facebookissa

[aesop_video align=”center” src=”youtube” id=”X0F-zofHET4″ disable_for_mobile=”on” loop=”on” autoplay=”off” controls=”on” viewstart=”off” viewend=”on” revealfx=”off”]

Kirjoittanut: Saku Pikkarainen

Kommentoi julkaisua