August Burns Red ja Whitechapel Sauna Open Airiin

Kirjoittanut Teemu Hakala - 19.2.2010

Sauna Open Air on julkaissut tämän vuoden ensimmäiset artistit. Tampereen Eteläpuistoon saapuu 10.-12.6.2010 mm. Danzig, Death Angel, August Burns Red, Whitechapel sekä Glamour The Kill. Kotimaisesta tarjonnasta vastaa mm. Stam1na, Sonata Arctica ja The 69 Eyes. Lue lisää nähdäksesi virallisen tiedoitteen aiheesta.

DANZIG, DEATH ANGEL, STAM1NA SAUNAAN

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Muita ulkomaisia kiinnityksiä: August Burns Red (US), Whitechapel (US), Glamour the Kill (UK) ja Audrey Horn (NO).

Kotimaisista nimistä Saunomaan saapuvat Stam1nan lisäksi Sonata Arctica, Doom Unit, The 69 Eyes ja Peer Günt.

Legendaarinen Danzig saapuu löylyttämään Sauna Open Airin yleisöä perjantaina 11. kesäkuuta. Amerikkalainen kokoonpano on takonut hevimetallia jo vuodesta 1987. Soundit ovat kuin aikaisen Black Sabbathin – sekoitettuna blues-rock-vaikutteisiin ja hyvin synkkiin sanoituksiin. Yhtyeen keulakuva ja laulaja Glenn Danzig on tunnettu erityisen uniikista, voimakkaasta ja upeasta äänestä sekä aikaisemmista horror-punk -yhtyeistään The Misfits ja Samhain.
Danzig on myynyt yli kahdeksan miljoonaa levyä, joista viimeisin “Circle of Snakes” julkaistiin vuonna 2004 ja b-puolikokoelma “The Lost Tracks of Danzig” vuonna 2007. Viime vuoden toukokuussa yhtye antoi lupauksen uudesta albumista.

Ulkomaiset kiinnitykset

Danzigin lisäksi Sauna Open Air julkistaa liudan muita tuoreita yhdysvaltalaisia kiinnityksiä. Saunomaan saapuu thrash metal -legenda Death Angel sekä maanmiehet, metalcorea soittava ja kristinuskon sanomaa levittävä August Burns Red sekä kolmas yhdysvaltalainen Whitechapel, jonka musiikki vie death-metal ja hardcoren syvyyksiin.

Briteistä Tampereelle saapuu metalcoren kuuma peruna Glamour the Kill, jota on ehditty jo debyyttialbuminsa tiimoilta suitsuttaa musiikkilehdistössä. Komppania on tehnyt kiertueita niin Bullet for My Valentinen kuin Avenged Sevenfoldinkin kanssa.

Norjalaista melodista metallia on tarjolla, kun legendaarisesta Twin Peaks tv-sarjasta nimensä ottanut yhtye Audrey Horn ottaa lavan haltuun.

Kotimaiset nimet

Sauna Open Airin bändiostoskoriin on tarttunut myös maailmanlaajuista suosiota nauttiva kemiläinen, melodisen metallin kuningas Sonata Arctica sekä debyyttialbumillaan pöydän putsannut, vanhan liiton iskevään heviin päähän tarraavia melodioita yhdistelevä Doom Unit. Kesäkuun auringon alle singahtaa Helsingin vampyyri -ryhmä, The 69 Eyes, joka iskee kulmahampaansa tiukasti Saunan yleisöön. Metalli-ilotulitus on taattu Suomen eturivin proge- / thrashmetallilähettiläs Stam1nan toimesta ja lisää vettä kiukaaseen heittää hardrock-jyrä Peer Günt.

Sauna Open Airin aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat KISS, Anvil, Ratt ja Grave Gigger. Sauna Open Air Tampereen Eteläpuistossa 10.-12.6.2010.

Kolmen päivän (10.-12.6.) ja KISS:n esiintymispäivän, torstain (10.6.) päivälippujen myynti on alkanut Lippupalvelussa hintaan: 100€ / kolmen päivän lippu ja 65€ / torstain päivälippu. Muiden päivien lipunmyynti alkaa maaliskuussa.

4 comments on “August Burns Red ja Whitechapel Sauna Open Airiin”

 1. nyko

  üüü, ABR. Molemmat kerrat kylläkin Suomessa jo tullut nähtyä, mutta himottais silti lähtee kattoon ^^ Saa nähä mitä maksaa ja tuleeko muita hyviä samalle päivälle.

 2. Adebisi

  August Burns Red on AINA näkemisen arvoinen kyllä.. loistava live bändi :)

 3. Arto Mäenpää

  Molemmista bändeistä (siis Whitechapel / August Burns Red) tulossa video haastikset…

 4. Niko Kuusela

  Ottakee videokuvaa biiseistä kans jos kykenee, ois oossom nähä vähä sit jälkeenpäikin selvänä =))

Comments are closed.