Backstabbing Bastard – Reflections

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.11.2011

Joesuulaisen Backstabbing Bastardin edellinen sinkku osoitti, että bändillä on tulevaisuutta Suomen metallimaailmassa. Puhtaat vokaalit, melodiset kitarat ja räväkät välikohdat vakuuttivat tämän arvostelijan. Nyt on käsittelyssä bändin uusin demo/promo ”Reflections”, jossa bändi ottaa yllättävän askeleen raskaampaan suuntaan.

Jos edellisellä julkaisulla oli puhtaat laulut pääosissa ja raskas korina tehokeinona, on nyt asia päälaellaan. Korinaa tulee lähes koko ajan ja puhtaat laulut on jätetty kertosäkeisiin ja väliosiin. Ratkaisu on varsin onnistunut ja alleviivaa uutta raskaampaa suuntaa. Bändin musiikki on myös kokenut muutoksen. Siinä missä edellinen julkaisu oli metalcore-henkistä, on uusi materiaalia lähempänä Ruotsin melodeathbändien tuotantoa. Melodiset kitaroinnit ovat pinnassa ja bändin tuotanto tuo mieleen Amoralin vanhemman ns. Pre-Ari-ajan.

Tuotanto on edelleen rautaista ja kappaleissa on hyvin paljon eri syvyyksiä. Erityismaininta hyvin taustoille jätetyistä syntikoista, jotka antavat vokalistille ja kitaroille tilaa mutta luovat silti hyvin tunnelmaa. ”Reflections” on äärettömän hyvä osoitus bändin soitto- ja biisientekotaidoista. Kolmen biisin lätyn parhaimmaksi biisiksi nostaisin toisena tulevan ”Parameters Of Dignity”, jossa syntikat toimivat todella hyvin ja runttaus on raskaimmillaan.

Backstabbing Bastard on uudella suunnalla löytänyt itsensä. Vaikka aikaisempi julkaisu olikin tiukka, on tämä uusi reippaasti tiukempi ja tulee varmasti soimaan useampaan otteeseen tämän arvostelijan soittimessa.

9/10

Kappalelista:
01. Reflections
02. Parameters of Dignity
03. Derailed

http://www.myspace.com/mistabbed

Kirjoittanut: Janne Partanen

One thought on “Backstabbing Bastard – Reflections

  1. nico

    kannen vaikutteet A Skylit Driveltä?

Comments are closed.