KD Batushka - Steelfest - 2024

Batushka-oikeuskiistassa käänne perustajajäsen Krzysztof Drabikowskin eduksi – Päätös kieltää Bartłomiej Krysiukia käyttämästä yhtyeen nimeä

Kirjoittanut Konsta Hietaniemi - 5.6.2024

Batushka -yhtyeen ympärillä vellonut oikeuskiista on ratkennut. Puolalainen ortodoksiestetiikastaan tunnettu black metal -yhtye hajosi kahtia vuonna 2018, laulaja Bartłomiej Krysiukin erotettua perustajajäsen Krzysztof Drabikowskin yhtyeestä. Tästä alkoi vuosia kestänyt sekava oikeuskiista ja Batushkan jakautuminen kahteen samannimiseen yhtyeeseen. Nyt Drabikowski on jakanut Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoo oikeuden tehneen asiasta päätöksen hänen edukseen. Käännösohjelman, sekä päivityksen kommentoijien mukaan pääpointit ovat seuraavat:

1. kieltää Bartłomiej Krysiukia käyttämästä nimeä ”Batushka” tai ”батюшка” ilman Krzysztof Drabikowskin lupaa musiikkitoiminnassa, mukaan lukien musiikkitallenteiden ja musiikkitallenteita sisältävien audiovisuaalisten tallenteiden merkitseminen tällä nimellä;

2. kieltää vastaajaa Bartłomiej Krysiukia levittämästä tietoja, joiden mukaan hänellä on yksinoikeus nimeen ”Batushka” tai ”батюшка” ja että Krzysztof Drabikowskilla ei ole oikeutta tähän nimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Krysiukin versio yhtyeestä on julkaissut sosiaalisessa mediassa oman ristiriitaiselta kuulostavan vastineensa tuomioon. Heidän mukaansa tuomio ei ole lopullinen ja siihen voidaan vielä hakea muutosta, eikä se tule vaikuttamaan yhtyeen kiertue- tai levytyssuunnitelmiin.

View this post on Instagram

A post shared by BATUSHKA (@batushkaband)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy