Benedicktux – Rahvaat

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.3.2011

Suomalaista hc-punkkia rämpyttävät ja karjuvat kossit värkkäsivät lyhyen ja ytimekkään ”kokopitkän” albumin. Viisi ensimmäistä raitaa ovat täysin uutta tuotantoa, loput 5 ovat remasteroituja vanhasta EP:stä. Näin ollen saatiin pituutta lätylle jopa yli 20 minuuttia. Siinä täyttyikin hc-punkin ensimmäinen kirjoittamaton sääntö. Vain hienostelijat tekevät yli kolmeminuuttisia raitoja.

Sitten itse sisältöön. Yhteensä siis 10 raitaa paskalta haisevaa paatosta yhteiskunnasta ja omasta kaljantäyteisestä elämästä. Soittopuoli kuulostaa ihan kivalta, rumpali pysyy jotakuinkin rytmissä ja kitarat säröilevät juuri kuten pitääkin. Vesahoo (ei oikea nimi) hoitaa solistin osuutta juuri niin ansiokkaasti kuin voi olettaakin; modulaatioita ja muita euroviisuista tuttuja kikkailuja on turha odottaa.

Kyllähän tämän kerran läpi kuunteli jopa lähes kivuttomasti. Tämä on niitä levyjä, että arvostelijasta riippuen tätä ylistetään suomi-hc:n uudella tulemisella, tai vaihtoehtoisesti tusinalevynä muiden räkäpunkkareiden joukossa. Livenä keikat voivat olla vähintäänkin mielenkiintoisia, mutta näin CD-muodossa, en kovin nopeasti laita uudestaan soittimeen pyörimään. Kiitos ja anteeksi.

3/10

Kappalelista:

1. Rahvaat
2. Narkki Rakas
3. Viha
4. Hilluu
5. Alko Pistää Pulloon
6. Selli
7. Heittiö
8. Soosia Simolle
9. Risti
10. Kaunis ilta

www.myspace.com/benedicktux

Kirjoittanut: Ville Manner

3 comments on “Benedicktux – Rahvaat”

 1. Tommi Hämäläinen

  Arvostelu jätti vähän arvailun varaa ton arvosanan kohalla. Ois voinu ehkä enemmän argumentteja heittää siitä mikä tekee levystä noin paskan.

 2. Ville Manner

  Nojoo, ehkä olisin voinut argumentoida vähän enemmän niitä arvosanaa tiputtavia asioita. Kyllähän ne tuolta rivien välistä toki on luettavissa, eli korviini jokainen raita kuulosti juurikin samalta, joten en saanut niistä oikein mitään irtikään.

  Viimeinen kappale kertoo sinänsä oleellisen, että tämä vanhan suomi-hc:n plagioiminen ei vain tämän arvostelijan päässä ole mikään kovin mainittava saavutus.

 3. Vesa Hytti

  Juu Kiitos arvostelu oli HYVÄ?miks no se oli!Kuulkaas !Meil ei ooaikaa rupee tekee mitää Hienoiluja?(mitäse sit on)Tavaraa ku tulee ni sit sitä Laitetaa cd muotoo?ehkä vinyyli?eli uutta Keittoo Tulossa?Ja biisithän muuttuu ku bändihän on jo peräti 2v vanha heh!ET tosta Rahvaat cd vois tehä jo Rahvaat 2 ???Vesahoo

Comments are closed.