Kuva: Eero Liimatainen

Biisivarkauden kohteeksi joutunut No Moderation julkaisi uutta musiikkia

Kirjoittanut Niko Kuusela - 15.2.2023

No Moderationin ensimmäinen albumi ”Rock’n’Roll Revival” ilmestyi kasettina Harava Recordsin toimesta vuosi sitten. Ilmestyessään debyyttijulkaisu aiheutti hämminkiä, kun biisivaras ehti julkaista albumin kappaleet Spotifyssa ominaan. Nyt yhtye esittää uutta tuotantoaan musiikkivideon kera.

”Biisi kertoo Helsingin talvesta, joka on yleensä vähäluminen, loskainen ja synkkä. Kesän tapahtumat on kaukana poissa ja tuntuu, että talvi tuli taas liian nopeasti ja seuraava kesä on tuskallisen kaukana”, kertoo yhtyeen keulakuva Darek Luja.

Eero Liimataisen kuvaama musavideo leikittelee talven ankeudella ja kesän kaipuulla: ”Ajateltiin, että talvella voisi hyvin kuvata jonkinlaisen pätkän, mikä kuvaisi Helsingin talvea ja sen ankeutta”, kuvaa Liimatainen.

Yhtye löi kuvauspäivän lukkoon, heitti kesävaatteet päälle ja päätti tehdä asioita, joita talvella ei yleensä kuulu tehdä. Sitten toivottiin, että olisi lunta.

”Kuvauspäivänä pakkanen laski kahdeksaan asteeseen, joten sitä, että on pirun kylmä, ei tarvinnut näytellä. Kuin ihmeen kaupalla jääfutis sun muu sujui kolhuitta, eikä kukaan tullut edes kipeäksi. Ehkä ottojen välissä otetut napsut pitivät veren kiertämässä”, vinkkaa Luja.

No Moderation on huomenna keikalla Lepakkomiehessä. Mukana ovat myös Motorboat, Kadonnut Ystävä ja HT Tapes.

Luetuimmat

Uusimmat