Black Star Riders – Killer Instinct

Black Star Ridersin toinen albumi on nimeltään ”The Killer Instinct”. Tämä Thin Lizzyn perinnettä jatkava hard rock -yhtye vakuutti jo ensimmäisellä levyllään, joten taas on syytä odottaa hienoa rock ’n’ roll -elämystä. Levyn julkaisusta vastaa edeltäjän tavoin Nuclear Blast.

Avauskappale ”Killer Instinct” on kuin aikakone, joka vie kuulijan suoraan 70-luvulle, jossa Thin Lizzy rokkaa elämänsä kyllyydestä. Tässä kappaleessa ei todellakaan jää epäselväksi nuo yhteydet edellä mainittuun yhtyeeseen. Vaikka laulaja Ricky Warwick ei olekaan sama asia kuin Phil Lynott, suoriutuu hän vokalistin tontistaan erinomaisesti. Hän pystyy myös tulkitsemaan kappaleita Lynotin tyyliin, mutta myös täysin omalla tyylillään. ”Bullet Blues” on astetta raskaampi kappale, joka tuo hetkittäin mieleen Warwickin vanhan The Almighty-yhtyeen. Eipä ole väärin sekään ainakaan tämän kuulijan mielestä.

Kappaleista huomaa heti, että taustalla on joukko pitkän linjan rokkareita. Soittopuoli toimii ja kappaleet ovat hyvin kirjoitettuja; niissä ei ole mitään ylimääräistä, ja ne toimivat erinomaisesti kaikessa yksinkertaisuudessaan. Hard rock -albumeita on viime vuosina vaivannut sama ongelma kuin kaikkia muitakin musiikkigenrejä: hyviä kappaleita putoilee sieltä täältä, mutta vahvoja albumikokonaisuuksia ei tunnu enää kukaan saavan aikaiseksi. Puhumattakaan siitä, että kuulostaisi omaperäiseltä ilman tekotaiteellisia hölynpölyvirikkeitä. No, Thin Lizzyllä oli aikanaan täysin oma tyylinsä hard rockin saralla, ja nyt tuo tyyli on täällä jälleen Black Star Ridersin muodossa. Yhtyeellä on täysin oma, tunnistettava soundinsa, joka toimii edelleenkin upeasti. Ei ole vaikea arvata näinkin varhaisessa vaiheessa, että ”Killer Instinct” tulee olemaan yksi vuoden kovimmista rock-levyistä.

Kappaleet kuten ”Killer Instinct”, vahvasti irkkuhenkinen ja Gary Moore -tyylinen ”Soldierstown”, letkeästi rokkaava ”Finest Hour” ja albumin erittäin vahvasti päättävä ”You Little Liar” takaavat, että tämä albumi tulee soimaan soittimessani erittäin vahvasti. Ja niin sen pitäisi soida teidänkin soittimissanne.

8/10

Kappalelista:

1.Killer Instinct
2.Bullet Blues
3.Finest Hour
4.Soldierstown
5.Charlie I Gotta Go
6.Blindsided
7.Through The Motions
8.Sex, Guns & Gasoline
9.Turn In Your Arms
10.You Little Liar

http://blackstarriders.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua