Black Witchery – Inferno Of Sacred Destruction

Kaoottista black metallia edustava jenkkiyhtye Black Witchery on saanut aikaiseksi kolmannen ”täyspitkänsä” ja nuo lainausmerkit ovat ihan aiheesta. Sillä näin maksavan asiakkaan näkökulmasta katsottuna hieman kummastuttaa, jos levy kestää noin 24 minuuttia bonuskappaleineen ja sitä mainostetaan sekä myydään täyspitkän hinnalla. Olkoonkin, että levyn mukana tulee bonus DVD yhtyeen reilun vuoden takaisesta Helsingin konsertista, niin joku tässä hommassa silti haiskahtaa ja pahasti.

Vaan mitäpä tuosta pikkuseikasta, sillä näin toimittajan näkökulmasta koko 24 minuuttia kestävä levy sisältääkin sen verran järkyttävää materiaalia, ettei sitä juurikaan pidempään olisi jaksanut kuunnella. Tämän kaltainen black metal kun ei kaikesta huolimatta ole se maailman helpoin musiikkilaji. Koska siinä missä Black Witcherynkin selkeät esikuvat, kuten Blasphemy, Von, Archgoat, Beherit ja monet muut ovat saaneet levytyksillään aikaiseksi sen oikean synkän tunnelman, kuulostaa Black Witchery ihan samalta kuin mikä tahansa huonosti soittava kellariprojekti. Ja pahimmillaan, kuten tässäkin tapauksessa, ei tämänkaltaisesta musiikista ilman oikeaa tunnetta oikein edes black metallia saa, vaan se kääntyy enemmän grindcoren puolelle, eikä siinä auta vaikka kuinka karjutaan saatanaa.

Black Witchery ei musiikillisesti tarjoa ainakaan itselleni juurikaan mitään ja sen takia ihmettelenkin, että minkä takia levy-yhtiö, jonka suojissa on ollut ja osittain jopa on edelleen black metallin lukuisat kärkinimet, julkaisee jotakin tälläistä? Sillä mikäli tässä on black metallin tulevaisuus, että levyistä tehdään ties minkälaisia ulospäin hienonnäköisiä erilaisia versioita, mutta sisältö on täyttä paskaa, olen erittäin huolissani. ”Inferno Of Sacred Destruction” kun julkaistaan vinyylinä ainakin kolmella eri värityksellä sun muuta hienoa. Henkilökohtaisesti ei voisi vähempää kiinnostaa, ennen kuin se itse sisältö on kunnossa.

2/10

Kappalelista

1.Holocaustic Church Devastation
2.Antichrist Order Of Holy Death
3.Apocalyptic Carnage
4.Barbarism Domination
5.Inferno Of Sacred Destruction
6.Kingdom Against Kingdom (Conqueror-cover)
7.Sepulchral Witchcraft
8.Ascension Of The Obscure Moon

Live Ritual Of Chaos Helsinki 10/09 (bonus DVD):

01.Crush The Messiah
02. Blasphemous Onslaught
03. Command Of The Iron Baphomet
04. Heretic Death Call
05. Desecration Of The Holy Kingdom
06. Blood Oath
07. The Angelholocaust

www.myspace.com/blackwitchery

Kirjoittanut: Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua