Blackie Lawless muistelee ensimmäisiä tähtihetkiään: ”Mikään ei ole suurempaa kuin se, mitä Troubadourissa tapahtui tuona yönä”

Kirjoittanut Veera Olsbo - 12.7.2022

Yhdysvaltalainen heavy metal -yhtye W.A.S.P. on 40-vuotisen taipaleensa aikana ehtinyt shokeerata ja säväyttää ympäri maailman, mutta Ultimate Classic Rock -lehden haastattelussa yhtyeen nokkamies Blackie Lawless palaa hetkeksi bändin juurille. Valtavan nousukiitonsa lähtökuoppana yhtyeelle oli toiminut läntisessä Hollywoodissa sijaitseva Troubadour-klubi, ja eräänä iltana vuonna 1984 jo suurta suosiota nauttinut losangelesilainen metallipumppu suuntasi jälleen tuolle samaiselle lavalle. Illan ensitunnelmista Lawless muistelee seuraavaa:

”Saavuimme paikalle noin kaksi tuntia ennen esiintymistämme, ja kävelykatua pitkin meni noin 70 metriä pitkä jono, johon mahtui ehkä kahdeksan ihmistä leveyssuunnassa. Katselin tuota paikalle saapunutta yleisöä ja ajattelin ”whoa”. Kun käännyimme kulman taakse, tuo jono oli yli 90 metrin mittainen. Heillä ei ollut mitään mahdollisuutta päästä keikkapaikan sisälle.”

Konsertin alettua koitti kuitenkin hetki, jota Lawless ei tule hevillä unohtamaan.

”Klubilla oli kahdet suuret ovet jotka johtivat Santa Monica Boulevardille, ja minä pyysin järjestyksenvalvojia avaamaan ne. Käänsin mikrofonin kohti lavan sivua ja lauloin noille kaikille ihmisille kadulla. Tuona yönä tiesin, että tämä kaikki oikeasti tapahtuu.”

”Soitimme 125 000 ihmiselle viimeisillä keikoillamme ennen pandemiaa, ja vaikka sekin on upeaa, mikään ei ole suurempaa kuin se mitä Troubadourissa tapahtui tuona yönä.”

Voit lukea koko artikkelin tästä.

W.A.S.P. saapuu Suomeen huhtikuussa 2023, ja yhtye keikkailee tuolloin seuraavanlaisesti:

13.4.2023 Tullikamarin Pakkahuone, Tampere. Lippuja on saatavilla Tiketistä.

14.4.2023 Kulttuuritalo, Helsinki. Lippuja on saatavilla Lippupisteestä.

15.4.2023 Club Teatria, Oulu. Lippuja on saatavilla Ticketmasterista.

W.A.S.P. Facebookissa

W.A.S.P.:n kotisivut