Bloodbound ensimmäisille keikoilleen Suomeen lokakuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.6.2021

Ruotsalainen Bloodbound julkaisi yhdeksännen albuminsa toukokuun 2021 lopulla. ”Creatures of the Dark Realm” -pitkäsoitto ajaa yhtyeen kiertueelle, joka ulottuu myös Suomeen. Bloodboundin historian ensimmäinen Suomen-keikka raikaa Tampereen legendaarisella Yo-talolla perjantaina 22. lokakuuta. Seuraavana iltana on vuorossa Helsingin On the Rocks.

Bloodboundin innoittajat tulevat heavy metalin perusarvoista. Ensimmäisen albuminsa ”Nosferatun” aikoihin nuori viisikko kunnioitti Iron Maidenia, Helloweeniä ja Judas Priestiä, mutta myös muita instituutioita, joille melodiat ovat tärkeitä. Kosketinsoittaja Fredrik Bergh tiivistää:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Miettikää vaikkapa The Beatlesia ja ABBAa. Heidän biisinsä ovat kuolemattomia juuri melodisuuden takia.”

Siksi Bloodbound haluaa tuoda materiaaliinsa aina jotain uutta. ”Creatures of the Dark Realm” soi raikkaana, modernina 2020-luvun power metal -levynä. Bergh lisää:

”On joskus hankala uudistua ja olla toistamatta itseään, mutta uudella pitkäsoitolla tarjoamme enemmän koukkuja ja voimakkaampia melodioita kuin koskaan. Bloodbound on pysynyt uskollisena power metalin perusarvoille, mutta näen tehtäväksemme myös kehittää ja viedä eteenpäin omaa genreämme. Siksi ”Creatures of the Dark Realm” on erittäin monipuolinen ja tarttuva levy.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

BLOODBOUND (SWE)
pe 22.10.2021 Tampere, Yo-talo (liput alk. 22,50 e, Lippu.fi), ovelta 25 e
la 23.10.2021 Helsinki, On the Rocks (liput alk. 22,50 e, Tiketti), ovelta 25 e
Ennakkoliput tulevat myyntiin pe 4.6.2021 klo 9.

www.facebook.com/bloodboundmetal
www.rocks.fi
yo-talo.fi
www.nem.fi