Bloodbound – In The Name Of Metal

Kirjoittanut Juha Attola - 27.11.2012

Ruotsin Bloodbound on täällä jälleen. Metallin nimeen vannova uutukainen ”In The Name Of Metal” jatkaa samoilla linjoilla vuoden takaisen ”Unholy Cross” -albumin kanssa. Perinteistä metallia kunnioittavaa power metallia on siis luvassa kahdentoista kappaleen verran.

Varsin vakuuttavan kuuloisella kiljaisulla lähtevä nimikkoraita avaa albumin. Vaikka vokalisti hoiteleekin oman hommansa ihan mallikkaasti, ei itse kappale ole kovinkaan kaksinen. Hyvin tavanomainen heavy-ralli, joka ei juuri pääse edukseen erottumaan tuhansista muista vastaavista kappaleista. ”When Demons Collide” jatkaa perinteiden kunnioittamista vanhan liiton heavyllä. Hieman Saxonin tuotantoa muistuttava kappale on kaikin puolin toimiva ralli, ja toimii huomattavasti paremmin kuin levyn avausraita.

Bloodboundin suurin ongelma tulee jälleen esiin kolmannella raidalla ”Bonebreaker”. Vaikka sillä onkin periaatteessa kaikki tarvittavat elementit mitä tämäntyyliseen musiikkiin tarvitaan, niin se ei oikein saa niitä toimimaan. Kappaleet tulevat ja menevät, eikä niistä oikein tunnu jäävän mitään sen kummempaa mieleen. Samankaltaisia orkestereita on tänä päivänä jo niin paljon, ettei Bloodbound pääse joukosta erottumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”In The Name Of Metal” ei varsinaisesti ole huono albumi, se vaan on yhtä ennalta arvattava kuin porno-elokuvan juoni. Kaikkihan tietävät mitä tulee tapahtumaan, kun putkimies tulee paikalle ”tarkistamaan paikkoja”. Samaan tapaan kaikki myös arvaavat mitä on tarjolla kappaleissa, joiden nimet ovat ”Metalheads Unite” tai ”Black Devil”. Levyltä ei juurikaan jää mieleen, kuin kappaleet ”When Demon Collide” ja vahvan kasaririffin voimalla etenevä ”Bounded By Blood”.

Jos yhtyeen edelliset albumit ovat olleet mieleisiä, niin en näe yhtäkään syytä miksei tämäkin olisi, itse en tästä hirveästi jaksanut innostua.  ”In The Name Of Metal” on albumi jonka jaksaa kyllä kuunnella muutamaan otteeseen, mutta mihinkään pidempiaikaiseen kuuntelusuhteeseen se ei jaksa innostaa.

6/10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

1.In The Name Of Metal
2.When Demons Collide
3.Bonebreaker
4.Metalheads Unite
5.Son Of Babylon
6.Mr. Darkness
7.I’m Evil
8.Monstermind
9.King Of Fallen Grace
10.Black Devil
11.Bounded By Blood
12.Book Of The Dead (2012 version, bonus track)

http://www.bloodbound.se/