Bloodbound – Unholy Cross

Kirjoittanut Juha Attola - 26.2.2011

Ruotsalainen power metal yhtye Bloodbound julkaisee neljännen albuminsa. Vuonna 2004 perustetun yhtyeen vokalistina toimii tällä levyllä Patrik Johansson, joka taitaa olla jo yhtyeen neljäs vokalisti. Jossain vaiheessa yhtyeellä oli jopa eri vokalisti studiossa kuin kiertueilla.

”Unholy Cross” lähtee käyntiin ”Moria” nimisellä kappaleella. Tämä kappale esittelee kuuntelijalle hyvin perinteisen power metal yhtyeen. Laukkakomppi, kuorovetoinen kertosäe ja muuan herra Malmsteenin suuntaan kumartavaa kitarointia. Periaatteessa ihan mukiinmenevä kappale, mutta jättää jotenkin vaisun kuvan yhtyeestä. Yhtyeellä kun ei ole oikeastaan mitään kovinkaan omaperäistä elementtiä musiikissaan.

Levyllä kaikki toimii keskinkertaisesti. Laulaja on hyvä, mutta ei mitenkään erityisesti mieleen jäävä. Sama koskee myös muita yhtyeen jäseniä, oma tontti on hallussa mutta mitenkään mullistavia soittokuvioita ei levyllä kuulla. Levyä kuunnellessa väkisinkin jää mielikuva, että eikös Hammerfall ole tehnyt tämän levyn jo muutamankin kerran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitään aivan totaalisia huteja levyllä ei ole, mutta ainakin omasta mielestäni pakollisen balladin nimeltään ”Brothers Of War” olisi kyllä voinut jättää pois. Ei levystä mitään varsinaista haukkumisen aihetta löydä, mutta ei kyllä aiheita suureen juhlaankaan. Liian tasapaksu materiaali vesittää albumin kokonaisuutena muiden keskinkertaisten metalli julkaisujen joukkoon. Piristävintä antia levyllä oli kappaleet kuten, ”Message From Hell” ja ”In The Dead Of Night”, jotka edustavat power metallia perinteisimmillään. Levyn parhaimmaksi kappaleeksi omasta mielestäni nousi ”Reflections Of Evil”, joka on mukavasti eteenpäin rullaava kappale. Kappaleessa on hivenen hard rock meininkiä, kertosäkeen ollessa kuitenkin kuin suoraan power metallin oppikirjasta.

”Unholy Cross” on varmasti hyvä hankinta kaikille, jotka pitävät yhtyeistä kuten Hammerfall, Thaurorod tai Stratovarius. Materiaali on kuitenkin niin tasapaksua, että todennäköisesti levy tulee ainakin jossakin vaiheessa hukkumaan hyllyyni.

6/10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

1.Moria
2.Drop The Bomb
3.The Ones We Left Behind
4.Reflections Of Evil
5.In For The Kill
6.Together We Fight
7.The Dark Side Of Life
8.Brothers Of War
9.Message From Hell
10.In The Dead Of Night
11.Unholy Cross

http://www.bloodbound.se/

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy