Bring Me The Horizon – There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret

Englantilainen on neljän viimeisen vuoden ja kahden viimeisen albuminsa aikana noussut tuhkasta kuin fenix lintu ja valloittanut jo suuren osan Eurooppaa ja maailmaa modernilla metallillaan. Vuonna 2008 ilmestynyt toinen albumi ”Suicide Season” yllätti sekä kriitikot, että fanit sekä positiivisesti että negatiivisesti ollessaan todellakin erilainen albumi kuin 2006 vuoden debyytti ”Count Your Blessings”. Yhtye saikin sekä hyvää, että huonoa huomiota albumilla ympäri maailmaa ja samalla vakinaisti asemansa yhtenä modernin metallin kärkinimistä. Kuten myös edellisten levyjen välissä Bring Me The Horizonilla meni jälleen kaksi vuotta ja siispä vuoden 2010 maaliskuussa yhtye siirtyi tutun tuottajan, Ruotsalaisen legendan Fredrick Nordströmin, kanssa studion uumeniin ja nauhoitti uuden 12 kappaletta sisältävän ”There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret” albumin, jonka on määrä ilmestyä lokakuun 5. päivä Euroopassa Epitaph Recordsin kautta.

”There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret” pärähtää käyntiin kappaleella ”Crucify Me”, josta saa heti kuvan, että Bring Me The Horizon on tullut takaisin yhtä räjähtävänä ja vihaa uhkuen kuin ennenkin. Kappaleella vierailijana laulaa Kanadalainen electropop laulaja Lights, jonka taustalaulanta antaakin kappaleelle hieman erilaisen tunnelman ja äänimaailman. Muutenkin albumilla kuullaan erinäisiä eri vokalisteja kun entinen From First To Lastin vokalisti Sonny Moore laulaa muutamassa kappaleessa taustalauluja, The Chariotin Josh Scogin on mukana kappaleessa ”The Fox and the Wolf” ja Josh Franceschi You Me At Sixistä on mukana kappaleessa nimeltä ”Fuck”. Jo tämä pelkästään tuo albumin kappaleisiin lisää monipuolisuutta ja kun kokonaisuuteen vielä lisätään yhtyeen keulakuvan Oliver Sykesin monipuolinen ulosaanti alkaa albumin vokaalit olemaan tarpeeksi monipuoliset mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Yhtyeen uusi kitaristi Jona Weinhofen, joka liittyi yhtyeeseen vuonna 2009 on myös tuonut mukanaan muutaman maukkaan riffin tarjoten albumille todella raskaan mutta silti niin tarttuvan soundin. Vaikkakin musiikillisesti ”There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret” ei kauheasti eroa yhtyeen edellisestä ”Suicide Season” albumista, on se silti askeleen edeltäjäänsä monipuolisempi ja osoittaa myös selkeästi yhtyeen kypsymisen viimeisen kahden vuoden aikana. Suosikkikappaleita albumilta on vaikea poimia, koska jokainen kappale on tavallaan osa levyn kokonaisuutta, mutta jos jokin kappale on pakko valita, niin ”Fuck” ja ”Crucify Me” nousevat albumilta omaksi suosikikseni suurimmaksi osaksi juuri loistavien vokaalien sekä koukuttavien kitaroiden takia.

Musiikillisesti ”There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret” on juuri semmoista materiaalia mitä yhtyeeltä tällä kertaa osasi odottaa. Tuottaja Fredrick Nordström (At The Gates, In Flames, Dimmu Borgir) on jälleen kerran saanut britti yhtyeestä sen irti, mitä Bring Me The Horizonilta voi odottaakin ja lopputulos on jälleen kerran korvia hivelevä. Jos yhtyeen aikaisemmat levyt ovat toimineet ja pidät yhtyeistä kuten Architects, on ”There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret” ehdottomasti hankkimisen arvoinen tekele, kun se lokakuun 5. päivä kauppojen hyllyyn vihdoin ilmestyy. Toivottavasti levyn myötä yhtye nähtäisiin myös Suomen kamaralla taas keikalla koska kyllähän tätä livenäkin ihan mielellään kuuntelisi!

9/10

Kappalelista:

1. Crucify Me
2. Anthem
3. It Never Ends
4. Fuck
5. Don’t Go
6. Home Sweet Hole
7. Alligator Blood
8. Visions
9. Blacklist
10. Memorial
11. Blessed With a Curse
12. Fox and the Wolf

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua