Brittiläinen vodkavalmistaja Ghost Vodka väittää Ghostin Tobias Forgen lähestyneen sitä oikeustoimet mielessä: ”Ihan kuin 2020 ei olisi ollut jo tarpeeksi hullu”

Kuvassa: Vodka -pullo, (Kuvaaja: AJ Johansson Photo)

Brittiläinen, vuonna 2015 perustettu vodkavalmistaja on julkaissut sosiaalisessa mediassa kirjoituksen, jonka mukaan ruotsalaisen okkultistista rockia esittävän Ghostin johtohahmo Tobias Forge olisi lähestynyt sitä sangen erikoisen asian tiimoilta. Ghost Vodka väittää, että Forgen aikeena ei suinkaan ollut alkoholin ostaminen tai yhteistyötarjouksen esittäminen, vaan sen sijaan Forgen asianajajat olivat liikkeellä mahdollisissa oikeuspuuhissa.

”Hämmennyimme hiljattain saatuamme kirjeen ruotsalaisen Ghost-yhtyeen ja heidän laulajansa, Tobias Forgen, puolesta, jossa he kertovat aikovansa ryhtyä oikeuspuuhiin meitä vastaan – sen takia, että me teemme vodkaa. Ihan kuin vuosi 2020 ei olisi ollut jo tarpeeksi hullu. Tulemme pitämään teidät ajan tasalla, koska jos ei muuta, niin ainakin me kaikki tarvitsemme tällä hetkellä hieman aihetta nauraa”, kirjoittaa Ghost Vodka Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa 9. toukokuuta.

Sen lisäksi Ghost Vodka julkaisi 12. toukokuuta Instagram-tilinsä tarinat-osiossa kaksiosaisen viestin aiheeseen liittyen. Ensimmäisessä tarinassaan Ghost Vodka kirjoittaa, ettei se halunnut vastata viimeisimpään saamaansa oikeuskirjeeseen, ja toisessa tarinassaan se puolestaan ilmaisee mielipiteensä hieman simppelimmin joskin vulgaaristi toteamalla, että ”pyydämme, painukaa vittuun”.

Ghost Vodka on merkinnyt Instagram-tarinaansa ruotsalaisen Brands For Fans -yrityksen, joka myy eri artistien ja yhtyeiden alkoholituotteita. Brands For Fansin tuotteistosta löytyy tällä hetkellä Ghost-alkoholituotteina Ghost Grale -ale, Ghost Grale Lincopia -IPA, Ghost Juniper -gin sekä Ghost Papastrello -punaviini. Tuotteiden joukossa ei uutisen kirjoittamisen hetkellä näy Ghostin omaa vodkaa.

Kaaoszine tavoitti Ghost Vodkan kommentoimaan asiaa. Sen mukaan yritystä yritetään tällä hetkellä painostaa oikeudenkäyntiin, joka tapahtuisi Ruotsissa jo kesäkuun aikana.

”Aluksi eräs lakifirma lähestyi meitä aggressiivisella kirjeellä, jossa se pyysi meitä lopettamaan Ghost-nimen käyttämisen. Ensimmäinen ajatuksemme oli, ettei kyseinen lakimies liittynyt siihen [bändiin] mitenkään, ja että se vain koetti höynäyttää meitä. Mutta pian tietoomme tuli, että Tobias ja hänen tiiminsä olivat kaiken takana”, kertoo yhtiön perustajajäsen ja myyntivastaava Ry Leon.

”He tietävät, että me emme voi Ison-Britannian karanteenirajoitusten takia osallistua oikeudenkäyntiin, ja he yrittävät käyttää tilannetta hyödykseen”, jatkaa Leon.

Leon väittää, että Forge on ollut tietoinen Ghost Vodkan olemassaolosta jo vuodesta 2016 lähtien. Leonin mukaan Forge on siinä uskossa, että koska yhtye yrittää itse tuoda markkinoille omaa vodkaa, sekoittaisivat kuluttajat nämä kaksi tuotetta keskenään. Leon kertoo, että hän on ollut yhteydessä Ghostin oheistuotetiimiin, jolla on toimisto Lontoossa. Yhteydenoton koettiin olevan kuitenkin loukkaava, minkä seurauksena asioita ei voitu selvittää.

”Olemme yrittäneet parhaamme mukaan välttää asian etenemistä oikeuteen, mutta he eivät suostu keskustelemaan ’hyvällä’. He käyttävät poltetun maan taktiikkaa ja yrittävät pakottaa meidät pois”, kirjoittaa Leon.

Ghost ei ole käsitellyt asiaa tämän uutisen kirjoittamisen hetkellä julkisesti. Kaaoszine on ottanut yhteyttä Ghostin edustajaan pyytäen kommenttia, mutta uutisen kirjoittamisen hetkellä vastausta ei ole vielä saatu.

MUOKKAUS 14.5.2020 kello 20:20: Tobias Forgen edustaja on antanut 14. toukokuuta Loudwire-sivustolle lausunnon kiistaan liittyen. Forgen edustajan mukaan kyse on Svensk Drama Popin [yritys, jonka hallitukseen Tobias Forge kuuluu] tavaramerkin oikeuksien puolustamisesta.

Kommentoi julkaisua