Broken Teeth – At Peace Amongst Chaos

Manchesterissa vuonna 2007 perustettu Broken Teeth on saanut valmiiksi ensimmäisen kokopitkän albuminsa ”At Peace Amongst Chaos”. Kyseessä on reipasta hardcorea soittava yhtye, minkä johdosta yhtyeen nimen perään on joissain julkaisuissa laitettu liite HC. Tämä varmaankin siksi, ettei sitä sekoitettaisi amerikkalaiseen, metallia soittavaan Broken Teeth -yhtyeeseen. Julkaisusta vastaa viime aikoina paljonkin punk- ja hardcore-musiikkia julkaissut Nuclear Blast.

Albumin avausraita ”Take Me Away” on metallisella meiningillä varustettua perushardcorejunttausta. Vaikka tässä onkin mukana aimo annos metallia, ei siltikään ole kyse mistään metalcore-meiningistä vaan ihan puhtaasta hardcoresta. ”Leach Regress To Snake” jatkaa samoilla linjoilla edeltäjänsä kanssa. Vaikka yhtye onkin Manchesterista kotoisin, sen soundimaailma on kuitenkin lähempänä amerikkalaista ja varsinkin New Yorkin hardcore-soundia kuin perinteistä britti-hc:tä.

Yhtye on uransa aikana ehtinyt jakaa lavan sellaisten nimien kuin Terror, Trapped Under Ice ja Sick Of It All kanssa, ja kieltämättä se näiden yhtyeiden pariin sopiikin erinomaisesti. ”At Peace Amongst Chaos” on kaiken kaikkiaan hyvä esitys yhtyeeltä, joka tulee varmasti nousemaan vielä jossain määrin isommaksikin nimeksi. Albumin ainoa ongelma on lähinnä siinä, että se on hetkittäin hieman liiankin tuttua ja turvallista menoa. Albumilta löytyy moniakin reippaita kappaleita, kuten ”Stomp 2 Dust” tai vaikkapa ”Show No Mercy”, mutta omaperäisyyttä ei ihan hirveästi sitten löydykään. Toki kyllähän tällaista tuttua ja turvallista hc-paahtoa aina mieluummin kuuntelee kuin epäonnistunutta ja tekotaiteellista jämäpunkkia tai vaikkapa tuota jo mainittua metalcorea.

Tämä on oiva albumi kaikille perus-hc-paahdosta pitäville: ei esittele isompia yllätyksiä, mutta ei toisaalta myöskään pettymyksiä. Ja kyllä tämän tahdissa pittaillessakin saa paikkoja rikotuksi.

7/10

Kappalelista:

1.Take Me Away
2.Leach Regress To Snake
3.Stomp 2 Dust
4.At Peace Amongst Chaos
5.Witness Of Destruction
6.Nothing Like You
7.Show No Mercy
8.Lose My Grip
9.Prove You Wrong
10.Riot Of The Mind

https://www.facebook.com/brokenteethmanchesterhardcore

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua