Bullet – Storm of Blades

Raskaan rockin ja perinteisen kasarihevin välimaastossa kulkeva Bullet on kasvattanut suosiotaan tasaisesti vuonna 2006 julkaistusta ”Heading for the Top” -debyytistään lähtien. Bulletin vahvuus ei ole koskaan ollut omaperäisyys. Yhtyettä on monesti kuvailtu AC/DC:n ja Acceptin risteytykseksi ja vaikeaahan tuota on olla allekirjoittamatta. Mitä tahansa Bulletin levyä kuuntelemalla voi huomata, että nimenomaan nuo kaksi yhtyettä ovat suurimmat vaikuttajat, vaikka toki muistakin hevin ja rockin suurnimistä on selvästi otettu mallia jossain määrin. Bullet siis pyörittelee hieman omalla tavallaan pyörää, joka on keksitty vuosikymmeniä sitten, mutta tekee sen paremmin kuin suurin osa lajitovereistaan.

Turhahkon intron jälkeen päästään itse asiaan. Heti levyn alkuun on ladattu muutama oikein menevä ralli, jotka ovat sitä itseään, mitä Bulletilta sopiikin odottaa. Kitarakaksikko sylkee ulos yksinkertaisuudessaan potkivia rock-riffejä, rytmiryhmä pitää homman taustalla kasassa kaavasta poikkeamatta ja Hell Hofer kähisee tyylikkäästi keuhkonsa pihalle; mikään ei siis ole muuttunut mihinkään. ”Storm of Blades” ei kuitenkaan ole puhdasta kultaa alusta loppuun, sillä sekaan on mahtunut pari mitäänsanomatonta täytekappaletta. Suurin osa kappaleista kuitenkin rokkaa lähes samalla voimalla kuin esikuvansakin.

Levyllä on muutama selvä kohokohta. ”Hammer Down”,  yksi levyn ehdottomasti kovimmista kappaleista, jyrää lähes yhtä sotilaallisen ryhdikkäästi kuin Accept rockimpina aikoinaan, eikä ole vaikea veikata, kenen suuntaan nuo komeat köörihuudotkin kumartavat. ”This One’s for You” taas vastaa levyn tunnelmointipuolesta. Kyse ei kuitenkaan ole mistään balladista, vaikka melkoisen tutunkuuloisella riffillä varustettu kappale onkin hieman hidastempoisempi kuin levyn muut kappaleet ja tunnelma on niin kappaleen melodioissa kuin sanoissakin melko haikea. ”Riding High” loistaa varsinkin tarttuvan lead-kitarointinsa ansiosta ja levyn vahvasti käynnistävä nimikkobiisi ”Storm of Blades” tulittaa nopeita ja tiukkoja hevi-riffejä koko rahan edestä muodostaen niistä vahvan kokonaisuuden ja koko komeuden kruunaa armottoman kova kertosäkeistö.

Bullet siis toimitti jälleen kerran levyllisen perinteitä kunnioittavaa rockia/heviä kuulostamatta moneen kertaan kuullulta ja mielikuvituksettomalta. Viime aikoina samantyylisiä retrohevi-yhtyeitä on noussut kuin sieniä sateella, mutta yksikään ei ole yltänyt Bulletin tasolle. En tiedä miten, mutta jotenkin Bullet saa lukemattomia kertoja tehdyn musiikin kuulostamaan tuoreelta ja ennenkaikkea omaltaan. Tämäkin levy sisältää kappaleita, jotka olisivat varmasti klassikon asemassa, jos ne olisi tehty kolme vuosikymmentä aiemmin.

8½/10


Kappalelista:
1. Uprising
2. Storm of Blades
3. Riding High
4. Tornado
5. Hawk Eyes
6. This One’s for You
7. Hammer Down
8. It’s On
9. Crossfire
10. Run with the Hunted
11. Coming in Loud

Bulletin kotisivut
Bullet Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari