Burweed – Eyes Down South

Karhulassa 2009 perustettu Burweed soittaa post-metallia, joka on arvostelijalle hyvin tuntematon käsite. Bändin uusi EP ”Eyes Down South” esitteleekin yhtyeen, jonka musiikissa yhdistyvät herkät kitaroille tehdyt suvantovaiheet ja raaka runttaus.

Hyvin erikoisen kuuloinen yhdistelmä Burweed tuntuu olevan: vokaalit hoidetaan pääosin reippaasti huutamalla, herkät kitarat ovat pääosissa ja välillä meno menee taas kunnon mätön puolelle. Kitarointi on toteutettu taidokkaasti ja EP:ltä paistaa selvä osaaminen. Biisit ovat maanis-depressiivisiä teoksia, jotka eivät avaudu ensi kuulemalta.

Tuotanto on ammattimaista, mikä on todella hyvä asia tämä tyylisessä musiikissa. Kun kappaleet vaativat keskittymistä, eivät paskat soundit auta asiaa. Kuten aikaisemmin mainitsin, kappaleista kuulee, että soittajat ovat lahjakkaita alallaan. Oikeastaan vokalistin hiukan tasapaksu ilmaisu on ainut ”heikkous”. Jotenkin olisin toivonut todella yliampuvaa ja teatraalista ulosantia vokalistilta. Se olisi tehnyt kappaleista vielä oudompia ja olisi mielestäni käynyt hyvin biiseihin. Jollain tavalla Burweedin tuotanto tuo mieleen Faith No Moren, vaikka bändit ovatkin aivan erilaisia.

EP:n parhaimmaksi biisiksi nostaisin kolmantena tulevan ”Fever”-biisin, jossa on ehkä EP:n raskaimmat kitaroinnit mutta silti tietty ”unimainen” tunnelma. EP:n nimikkobiisi on myös täyttä rautaa tiukan aloituksensa kanssa. ”Eyes Down South” on taas sellainen levy, joka sinun pitää itse kuunnella, jotta sen voi ymmärtää. Monille bändin tuotanto on liian kevyttä ja liian outoa, mutta itselleni bändin post-metal toimii yllättävän hyvin.

8/10

Kappalelista:
01. Less To Come
02. Northern Discipline
03. Fever
04. Eyes Down South

http://www.myspace.com/burweed

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua