Caru – Concrete

soittaa nopeaa ja väkivaltaista thrash metallia, jossa on vaikutteita death metallista. ”Concrete” on bändin ensimmäinen demo ja lätyn alusta alkaen on selvää, että nyt mennään eikä meinata. Arvostelija ottaakin yhden hengen moshpitit ja jatkaa kuuntelua.

Caru soittaa hyvin perinteistä Keski-Eurooppalaista thrash metallia, jossa nopeus ja raakuus on aina ollut mukana. Bändin selvästi kumartaa musiikillaan Sodomin ja Kreatorin suuntaan, mutta on onneksi saanut pakettiin omaa soundiaan. Kitaroinnissa on myös havaittavissa Lamb Of Godin vaikutus, joten biisit ovat todella raskaita ja taidokkaasti soitettuja. Vokalisti Joonas Raistakkan ulosanti on todella hyvää ja kilpailee lähes tasavertaisena edellä mainittujen saksalaisorkestereiden kanssa. Kun vokaalit syljetään noin räkäisenä ja vihaisena mikkiin, ei arvostelija voi muuta kuin nyökytellä hyväksyvästi.

”Concrete” sisältää kolme biisiä ja demo kestää vain kymmenen minuuttia, joten pari lisäbiisiä ei olisi ollut pahasta. Soundi puolella kunnioitetaan myös perinteitä. Vokaalit on pinnassa, rummut kumisevat miehekkäästi taustalla ja kitarat soivat kirkkaasti ja selkeästi. Levyn parhaimpia biisejä ovat ensimmäisenä tuleva ”Gates Of Hate” , joka on puhdas trash metal rymistely sekä viimeisenä tuleva ”Stray”, joka on myös mielenkiintoinen juuri tuon Lamb Of God tyylisen soitannan takia.

Caru on nuori bändi, jolla on suuret mahdollisuudet. Bändin musiikissa yhdistyy vanha ja uusi trash metalli mielenkiintoisella tavalla. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen bändi kaikille thrash metallista pitäville.

7/10

Kappalelista:
01. Gates of hate
02. concrete
03. Stray

http://www.myspace.com/caru

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua