Cataract – Killing The Eternal

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.10.2010

Cataract, tuo Sveitsin oma metalcoren lupaus maailmalle on juuri julkaissut järjestyksessä kuudennen täyspitkän albuminsa ”Killing The Eternal”. Yhtye perustettiin vuonna 1998, alussa Cataract soitti metallista hc/punkkia ja tyyli on muuttunut levy toisensa jälkeen entistäkin metallisemmaksi. Varsinainen kehitys kuitenkin pysähtyi vuonna 2004 bändin astuttua Metal Blade Recordsin talliin ja samana vuonna julkaistiin kolmas albumi ”With Triumph Comes Loss”. Ehkä bändi on vihdoin löytänyt itsensä ja pysyy sillä perusvarmalla tutulla polulla. Mutta tässä vaiheessa onkin hyvä kysyä, että mitä uutta Cataractilla on tarjota kaksi vuotta sitten julkaistun nimikkoalbuminsa jatkoksi? Sepä se, ei juuri mitään uutta.

Soitannallisesti Cataract on erittäin pätevä yhtye, virheitä ei löydy vaikka sitä katsoisi suurennuslasin alla. Bändillä on paljon potenttiaalia, agressiota ja jykevä soundimaailma. Musiikillisesti se ei kuitenkaan yllä mahtavien soundien tasolle, vaan tarjoilee enimmäkseen keskitempoista ja tasapaksua runttausta. Joitakin nopeampia, thrash riffeillä maustettuja ja hieman muista erottuvia raitoja tältä kiekolta kuitenkin löytyy kuten mm. ”Reap The Outcasts”, ”Drain Murder And Loss” ja ”Black Ash”. Kestoa albumilla on päälle 40min. ja kappaleita 12 joten keskiarvollisesti näiden osuus on kuitenkin pieni.

Periaatteessa kaikki edellytykset loistavaan albumiin ”Killing The Eternalilta” löytyy, mutta useista yrityksistä huolimatta levy ei herätä minkäänlaisia tunteita eikä sitä tee mieli kuunnella uudestaan. Tämä on sääli sillä haluan vielä jonain päivänä kuulla Cataractilta sen albumin joka järkyttää pientä maailmaani totaalisesti.

5/10

Kappalelista:

01 Never
02 Lost Souls
03 Reap the Outcasts
04 Killing the Eternal
05 Failed
06 Urban Waste
07 Mankind’s Burden
08 Hollow Steps
09 Drain Murder and Loss
10 The Faith You Have Misused
11 Black Ash
12 Allegory to A Dying World

http://www.myspace.com/cataract

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

One thought on “Cataract – Killing The Eternal

  1. Arto Mäenpää

    Ihan kelpo kiekko mutta tosiaan jotain tästäkin puuttuu, jotta se nousisi omien suosikkejeni joukkoon mitä metalliseen hardcoreen tulee…

Comments are closed.