Centipede – Tar Pit

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.7.2012

2011 perustettu helsinkiläinen Centipede on nimennyt uuden EP:sä varsin nerokkaasti. ”Tar Pit” kun tuntuu olevan sopiva kuvaus bändin musiikista, joka on raskasta kuin tervassa kävely.

Tummanpuhuvaa stoner metallia soittava Centipede runnoo uudella julkaisullaan varmoin ottein. Raskasta poljentaa sävyttää todella tumma soundimaailma, jollaista ei ole hetkeen vastaan tullut. Tuotanto on todella laadukasta, ja varsinkin soundipuolella ollaan sellaisella linjalla, että oksat pois. Kitarat surisevat matalalla, basso on pinnassa ja vokalistin huuto on ainut ns. kirkas erottuva asia. Simppelit raskaat biisit muuttuvat hetkessä tuhat kertaa raskaimmiksi, ja fiilis on kohdillaan.

”Tar Pit” on bändin toinen julkaisu ja sisältää neljä biisiä. Kestoa lätylle kertyy melkein puoli tuntia, joten biiseissä on kivasti pituutta. Soitannollisesti kappaleet on hyvin soitettuja, raskaita stoner- kipaleita, joissa ei turhia kikkailla. Vokalisti hoitaa pestinsä varsin hyvin, ja kaverin punkmainen huudanta sopii yllättävän hyvin bändin musiikkiin.

”Tar Pit” sisältää todella tarttuvia kappaleita, mutta itselleni parhainten iski groovaava ”Poison The Well”, jossa kitarointi on esimerkillisen tarttuvaa. Heikkoja hetkiä lätyllä ei kylläkään ole ja puolen tunnin pituus ei pääse häiritsemään missään vaiheessa.

Centipeden uusi EP iskee päin kuin tonninen leka, ja sitä voi suositella kaikille stoner, doom ja heavy metallin ystäville.

9/10

Kappalelista:
01. Twins of Hades
02. Poison the Well
03. Mud Throne
04. Tar

http://centipede.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

One thought on “Centipede – Tar Pit

  1. Joonasd

    Ja jätkät tarjoaa tällasta settiä ilmaseks. Jumaleissön, meikäläinen vois tästä hyvillä mielin jokusen euron maksaa.

Comments are closed.