Keep The Change, Despair – We Need Armor

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.2.2012

Keep The Change, Despair on porilainen kristillistä metalcorea soittava bändi, jonka uusin EP ”We Need Armor” pääsee nyt arvosteluun. Arvostelija käy urheasti kuuntelemaan demoa, vaikka genremääritelmä saakin kylmät väreet kulkemaan iholla.

Kristillinen metalcore tuntuu olevan kovassa suosiossa Jenkeissä, joten oli odotettavissa, että se eksyy Peräpohjolaankin. Heti alkuun on pakko sanoa, että mielestäni kristilliset arvot ja metallimusiikki sopivat yhteen yhtä hyvin kuin pekoni ja mansikkajäätelö.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Keep The Change, Despair soittaa tunnelmallista metalcorea, josta ei ole yritetty tehdä liian raskasta. Kertosäkeet vedetään genrelle tyypillisesti puhtaasti ja säkeitä maustetaan screamo- tyylisellä huudolla. Kitarat soittavat perinteistä runttausta ja kikkailevat välillä teknisempää materiaalia. Kappaleet hiljentävät välillä tahtia ja aloittavat tunnelmoinnin, joskin palaavat pian tiukempaan räimeeseen. Tuotanto on ammattimaista ja soittimet soivat ihan hyvin. Vokalisti vetää yllättävän hyvin niin huudot kuin puhtaatkin osuudet.

”We Need Armor” sisältää neljä biisiä ja kaksi instrumentaalia, joista toinen toimii introna. Kestoa kertyy päälle 18 minuuttia. EP:tä kuunnellessa tulee väkisin olo, kuin olisi kuullut kappaleet aikaisemmin. Riffit ovat teknisimmillään todella hyviä, mutta välillä taas todella kuluneita. Keep The Change, Despairin ongelma onkin se, että bändi on todella kasvoton. Se ei yritä millään tavalla tehdä omannäköisiä ratkaisuja, vaan kaikki on kopioitu muilta. Vastaavia bändejä on markkinoilla todella paljon, eikä Keep The Change, Despair erotu edukseen.

Laadukkaasti tuotettua muovista metallia, jonka arvostelun olisin osannut kirjoittaa jo pelkän bändin nimen perusteella.

5/10

Kappalelista:
01. Commission
02. Divine Directions
03. Eternal Words
04. Still Water
05. Defining The Reinvigoration
06. Follow The Lamb

http://www.myspace.com/ktcd

Kirjoittanut: Janne Partanen

20 comments on “Keep The Change, Despair – We Need Armor”

 1. Adean

  Olisit voinut vähän eritellä kappaleita. Mikä on kuuntelemisen arvoinen ja miksi? Itse olen kuullut tuon eternal wordsin ja melodisesti ainakin nappasi.

 2. Janne Partanen

  Arvosteluissa ei ole tiettyä kaavaa kuinka ”pitää tehdä”. Kirjoittelen sen mukaan mitä fiiliksiä tulee. Kappaleet olivat instrumentaaleja lukuunottamatta hyvin samanlaisia, joten koin turhaksi ryhtyä niitä erikseen arvostelemaan.

 3. Mile

  Pakko sanoo, että ärsyttää jos jopa tällasella sivulla aletaan valittamaan kuinka kristillisyys ja metalli eivät sovi yhteen. Eiköhän tuo ole jo tarpeeks monta kertaa todistettu, että kyllä ne vaan voivat sopia. Muuten hyvä arvostelu kyllä!

 4. Janne Partanen

  ”Tällaisella Sivulla”? Kyseessä on arvostelu. Arvostelu joka on yhden ihmisen mielipide. Ilmaisin mielipiteeni lyhyesti arvostelun alussa, enkä muuten asiaan puuttunut, eikä se vaikuttanut arvosteluun mitenkään. Jos se olisi vaikuttanut olisitte huomanneet sen. Minulla on siihen oikeus koska arvostelu on minun mielipiteeni demosta, kyseisestä tyylistä.
  Jos kyseessä olisi esim. avoimesta rasistinen bändi sanoisin mielipiteeni myös mielipiteeni…

 5. Janne Partanen

  viimeinen mielipiteeni = silloin :-)

 6. Arto Mäenpää

  No itselläni ei ainakaan oo mitn valittamista kristillisestä metallista koska mielestäni yhtyeet kuten August Burns Red, As I Lay Dying etc. ovat osoittaneet, että metalli ja kristillisyys ei oo ollenkaan huono yhdistelmä. =)

 7. kekkone

  Komppailen Artsia. Sen verran jos saan arvostella arvosteluasi, niin toivoisin vähän ”yleispätevämpää” tekstiä; kyllä tuosta sun mielipide tulee pintaan inansa liikaa. Tosin, tämä on vain mun mielipiteeni.

 8. Janne Partanen

  No mielipiteeni ovat vahvat, mutta samalta viivalta lähti arvostelu muiden demojen kanssa. En tosin ole kyseisen musiikkityylin ystävä, joskin nämä isoimpien nimien lätyt on tullut kuunneltua…

 9. Donkface

  Itse olen agnostikko ja suhtaudun siksi neutraalisti kaikkiin henkisiin uskomuksiin. Se, että kerrot mielipiteesi tietystä uskonnosta ja parjaat sitä jo ennakolta syö uskottavuuttasi toden teolla. Tietyllä uskolla ei ole mitään tekemistä itse teknisen musiikin kanssa. Kehut teknistä soittamista, tosin myös huomautat biisien samankaltaisuudesta, mutta et ota mitään kantaa esim. sanoituksiin. Kristillisyys tulee esille tällaisten bändien kanssa vain sanoituksissa ja muuten musa on samantyylistä kuin muillakin genren edustajilla. En pidä kauheasti bändin musiikista, mutta hieman vaadittaisiin kuitenkin arvostelijaltakin sitä neutraliteettia jatkossa. Saat tosin jatkossakin arvostella ihan samalla tavalla. Siinä tapauksessa en kuitenkaan pidä sinua tai arvosteluasi minään. Toivottavasti muutat tapaasi ilmaista itseäsi ja kuunnella musiikki arvostelutarkoituksessa.

 10. Janne Partanen

  Mielestäni en parjannut vain sanoin mielipiteen, hyvin siististi vielä. Sanoituksiin en päässyt sisälle koska en saanut niistä kunnolla selvää. Muusiikki voi teknistä vaikkakin biisit kuulostaa samoilta, ei teknisyys tee musiikista jotenkin erilaista. Ja edelleen bändin kanta ei vaikuttanut millään muulla tavalla arvosteluun, kuin alun lauseessa, jonka laitoin,koska bändi itse halusi ensimmäisenä ilmaista oman kantansa saapuneessa emailissa.

  Ja kuten tästä huomaat: ”Riffit ovat teknisimmillään todella hyviä, mutta välillä taas todella kuluneita. Keep The Change, Despairin ongelma onkin se, että bändi on todella kasvoton. Se ei yritä millään tavalla tehdä omannäköisiä ratkaisuja, vaan kaikki on kopioitu muilta. Vastaavia bändejä on markkinoilla todella paljon, eikä Keep The Change, Despair erotu edukseen.” Arvostelin bändin muusiikillisia antimia, en muuta.

  Se että et pidä arvosteluistani on sinun oma asiasi, se ei tule vaikuttamaan omaan työskentelyyni millään tavalla.

 11. Sami Kettunen

  Onpas kyllä herättänyt ihmeellistä valitusta tämä arvostelu. Eihän tässä ole mitään vikaa, faktat tulevat selville ja musiikkia arvioidaan musiikkina hyvinkin neutraalisti. Varsinkin lähtökohdat huomioon ottaen. Ateistina suon vapauden kaikille mielipiteille kukkia,tosin omasta mielestäni kristillisyys ja metalli nyt vain eivät ole toisiaan tukeva voima millään tavalla.

  Mielestäni arvostelijalla on täysi oikeus ilmaista oma mielipiteensä muustakin kuin itse musiikista, mikäli orkesteri on vapaahetoisesti tuotoksensa arvosteltavaksi lähettänyt. Ainoa turha lause tässä arvostelussa on viimeinen kommentti, joka stereotypio musiikkilajia liikakin, mutta toisaalta pitää kyllä paikkansa genren tietäen.

 12. Mikko

  En pidä KTC,D:stä tai yleensäkkään ko. musiikkityylistä, mutta tää oli paska ja epäasiantunteva arvostelu.

 13. Janne Väätämöinen

  Komppaan Samia!

 14. Adean

  Eiköhän esim. The Devil Wears Prada ole opettanut, että ns. kristillisen metalcoren leimalla ei ole juurikaan mitään väliä. Sanoituksia saavat kaikki tulkita miten itse haluavat ja eihän tuo kristillisyys estä tekemästä myös epäkristillisempiä kappaleita (Zombie EP köh köh).

  Ja miksi keksimään pyörää uudelleen, jos konsepti jo toimii? Toisaalta ymmärrän, mikäli arvostelijalla ei ole minkäänlaisia tunteita kyseistä genreä kohtaan. En edes halua kuvitella, että itseni tulisi arvostella jokin junttihevidemo. Juuri samaisesta syystä pysyttelen erossa epämieluisista genreistä ja pidän mielipiteet itselläni. Ja ei, en pidä Keep The Change, Despair:istä. Seuraava quote on kuitenkin aina hyvä muistaa:

  ”Kriitikot ovat ihmisiä, jotka seuraavat taistelua korkealta paikalta ja taistelun päätyttyä tulevat alas lahtaaamaan selviytyneet.” -Ernest Hemingway

 15. Markus

  Ihan hyvä arvostelu (mielestäni) oli. Arvosteluhan on arvostelijan mielipide arvostellusta asiasta. Sitten tulee aina ihmisiä jotka vihaavat arvosteluja koska eivät ole samaa mieltä. Jos sitä haluaa lukea täydellisiä arvosteluja lempibändeidstään niin eiköhän ne arvostelut kannata silloin itse kirjoittaa.

 16. Riku Mäkinen

  tää oli hyvä tää Hemingway-loppu. Ei täs arvostelussa mun mielestä mitään vikaa ole, ehkä nyt ainoastaan se, että tulee vähän turhan selväksi se, että genre ei ole Jannen suurimpia suosikkeja. Mutta koska Janne on meidän demosetä, niin annetaan se anteeksi, ehkä sitä ei kannata kuitenkaan noin suuresti julistaa. Muuten ihan hyvä ja asiantuntunteva arvostelu, jota taas kerran jengi arvostelee sen takia, että mainitaan kristilliset-arvot. Mikä siinä on, että niitä ei saa mainita? Otetaan joku perus norski black metal bändi, ni tuskin kauheasti ketään haittaa, jos siinä arvostelussa mainitaan joku saatananpalvonta tai satanismi? Onko se nyt niin, ettei kristinuskoa saa mainita arvostelussa, vaikka yhtye sitä itse julistaa kuuluvaan ääneen?

 17. Matias

  PASKA ARVOSTELU!!!

  KTCD ei ole bändi sieltä omaperäisimmästä tai parhaimmasta päästä, mutta tämä arvostelu on aivan ala-arvoinen…..

  Musiikkia ei kuvailla/käsitellä millään lailla, paitsi perus yksinkertaista dissausta ja genrettelyä!

  Rispectit bändille, tää EP on vitusti parempi kuin vanhempi matsku! Kyllä Suomeen tarvitaan myös kristillistä metalcorea ja tää bändi ainakin uskaltaa sitä edustaa ja kunniakkaasti!

  PS. En ole uskonnollinen ihminen.

 18. jimmy dunn

  Would love to be able to read it and comment but the language barrier killed it for me! Am not taking the piss or anything so keep up the good work an yeah, it does look like rain! Also went to the shops to buy a first bra with my daughter. She stood there looking mortified and said – ”Why don’t you just lose some weight, you fat bastard?”

 19. jimmy dunn

  Also have commented this somewhere before but get rid of the ’Despair’ part of the name of the band cos it just sounds so depressing in English, mate! Keep the Change sounds so much better and is more like the name a good band would be called. Buuuuut, who am I to comment -:

 20. Tommi Hämäläinen

  I agree, the name would be nice and simple without the ”, Despair”. I don’t know why, but it sounds extremely stupid in my head when I think about it.

Comments are closed.