Comeback Kid

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.11.2007

Comeback Kid on kasvanut yhdeksi Kanadan suurimmista hardcore punk yhtyeistä. Tällä hetkellä Comeback Kid kiertää Eurooppaa Parkway Driven, Cancer Batsin, This Is Hellin sekä The Warriorssin kanssa. Ennen kiertueen alkua bändi soitti Suomessa keikan, jossa tapasimme yhtyeen laulajan ja perustajan Andrew Neufeldin.

comebackkid.jpg

Terve Andrew. Millainen oli matka Suomeen?

Andrew: Ihan hyvä. Olin juuri kiertueella toisen bändini Sighs And Soundsin kanssa ja heti päästyäni Torontoon lensin sieltä Saksaan ja sieltä edelleen Helsinkiin. Matka oli aika pitkä ja raskas mutta onneksi olen nyt täällä.

Tulette Kanadasta, jossa on aika suuri hardcore scene. Onko maassa mitään uusia yhtyeitä, joita voit suositella lukijoille?

Andrew: Cancer Bats, jotka tekevät tämän Euroopan kiertueen meidän kanssa. Lisäksi on sellainen kuin Fucked Up, joka on todella hyvä yhtye ja tietenkin Propagandhi, joka on yksi parhaista bändeistä joita tiedän.

Mistä nimi Comeback Kid tulee? Onko nimen takana jokin tarina?

Andrew: Minulla oli paljon hyviä ehdotuksia aluksi, mutta mikään ei käynyt bändin jäsenille. Meidän vanha laulaja Scott luki lehteä ja näki sanat Comeback ja Kid samassa yhteydessä ja siitä sitten hetken mielijohteesta syntyi Comeback Kid. Ei nimellä sen ihmeellisempää tarinaa ole.

Minua on aina kiinnostanut Amerikan ja Kanadan hardcore scenet. Mitä eroa näissä on keskenään?

Comeback Kid LiveAndrew: Ei se oikeastaan ole maiden välinen ero, pikemminkin se ero on kaupungeissa ja osavaltioissa. Minun kotikaupunkini Winnipeg on esimerkiksi aivan erilainen kuin Minnesota tai New York. Ei tarvitse paljoa matkustaa ympäri Amerikkaa, kun huomaa kuinka erilaisia kaikki kaupungit ovat ja sitä myöten myös hardcore yhteisöt.

Onko Comeback Kid kristillinen bändi, koska teistä liikkuu paljon huhuja, jonka mukaan olisitte kristittyjä?

Anrew: Se ei ole totta. Yhtyeessämme on muutama jäsen, jotka ovat kristittyjä. Kaikilla meillä on erilaiset näkemykset, jotkut meistä uskovat Jumalaan ja jotkut taas eivät.

Oletko kuunnellut paljon Eurooppalaista hardcorea? Mitä mieltä olet siitä?

Andrew: Itseasiassa olen kuullut paljon Eurooppalaisia hardcore bändejä kuten Endstandia sekä Rise And Fallia. Kuuntelen aika paljon hardcorea 90-luvulta. Pidän Angel Crew: sta sekä kaikista näistä vanhoista Eurooppalaisista hardcore yhtyeistä.

Comeback Kid @ Helsinki, Nosturi

Minkä vuoksi Scott lähti yhtyeestä? Eikö hänen äänensä kestänyt vai halusiko hän vain jotain muuta elämältä?

Andrew: Scott lähti, koska hän ei halunnut keikkailla enää. Olemme kiertueella kokoajan ja hän ei jaksanut sitä enää. Hän halusi tehdä eri asioita kuten mennä takaisin kouluun, joten annoimme hänen mennä.

Kun aloitit laulamaan, mitkä olivat ne bändit mitä kuuntelit? Mitä kuuntelet tällä hetkellä?

Andrew: Itselleni suurimpia vaikuttajia olivat Lifetime, Propagandhi, Madball sekä Chain Of Strength. Tällä hetkellä olen kuunnellut paljon Foo Fighterssia sekä erästä naisartistia, jonka nimi on Maria Taylor.

Olette tehneet monta kiertuetta isojen bändien kuten Gorilla Bisquits, Rise Against sekä Bad Religionin kanssa. Mitkä ovat parhaat kiertue muistosi?

Comeback Kid @ Helsinki, NosturiAndrew: Kiersimme hetki sitten Rise Againstin kanssa ja se kiertue oli kyllä todella hyvä. Olemme kiertäneet muun muassa Terrorin ja Sick Of It Allin kanssa, joka on myös ollut aivan mahtavaa, koska olen itse bändien suuri fani. Paras yhtye, joiden kanssa olemme koskaan kiertäneet on ollut Madball. He ovat olleet itselleni suuri vaikuttaja ja olen kuunnellut heidän musiikkiaan todella paljon vuosien saatossa. Oli todella mahtavaa nousta samalla lavalle heidän kanssaan.

Mikä on ollut teille se paras ja ikimuistoisin keikka tähän mennessä?

Andrew: Saksassa Leipzigissä oli aivan uskomaton keikka. Paikka oli aivan täynnä ihmisiä ja kaikki olivat täysillä mukana keikassa. Myös kotikaupunkimme Winnipegin keikat ovat aina olleet loistavia, koska meillä on paljon ystäviä joka kerta paikalla.

Kiitoksia haastattelusta ja onnea tämän päivän keikkaan. Onko teillä mitään viimeisiä sanoja lehden lukijoille?

Andrew: Kiitoksia faneille, jotka ovat meitä tukeneet. Tiedän, että meillä kesti kauan päästä tänne asti, mutta toivottavasti tämän päivän keikka vähän korvaa sitä. Kiitos myös itsellesi tästä haastattelusta.

haastattelu / valokuvat: Victor Granbacka

One thought on “Comeback Kid

  1. Granbacka

    Hyvinhä tää meni =)

Comments are closed.