Corefest-juhlat siirtyvät helmikuulta heinäkuulle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.1.2021

Aiemmin loka- ja marraskuille 2020 ja sittemmin helmikuulle 2021 suunnitellut Tampereen ja Helsingin Corefest-tapahtumat soivat heinäkuussa 2021.

Tampereen Olympia-korttelissa punkin ja metallin kiivaimmat piirteet sekoittuvat perjantaina 30. heinäkuuta ja Helsingin Tiivistämössä lauantaina 31. heinäkuuta.

Corefest-iltojen pääruuan tarjoaa One Morning Left, jonka keikat Suomessa ovat harvinaista herkkua.

Vuonna 2008 perustettu kotimaisen metalcoren ydinkärki One Morning Left on hurmannut yleisöjä niin Japanissa, Islannissa kuin useissa manner-Euroopan maissa.

Saksalaiselle Arising Empire -levy-yhtiölle kiinnitetty kopla palaa halusta esiintyä kotimaassaan. One Morning Left ja nykyinen, entistä vahvempi kokoonpano on bändi, jonka isku takaa aina äärimmäisen maistuvat metalcore-kinkerit.

Corefestin kuuma täky Tampereella ja Helsingissä on Atlas, jonka kansainvälisesti urkeneva ura on vienyt yhtyeen samoille lavoille mm. Monumentsin, Adeptin ja Kadinjan kanssa. Myös Atlaksen esiintyminen menneen kesän SaariHelvetti-festivaaleilla jätti monta katsojaa monttu auki: nokialainen northcore iskee kovemmin kuin miljoona volttia!

Tuoreinta suomalaista soundia molemmissa kaupungeissa edustaa tamperelainen Detset, joka koukuttaa melodioillaan, mutta muistaa sanoituksissaan viiltävän yhteiskuntakritiikin.

Muita Tampereen äärikovia akteja ovat keväällä tiukan ”We Are Become Fire” -singlen julkaissut Ember Falls, Somehow Jo ja My Favourite Nemesis, joka esiintyy myös Helsingissä.

My Favourite Nemesis yhdistää perinteisiä metal- ja deathcore-elementtejä edistyneemmäksi ja eksperimentaalisemmaksi kokonaisuudeksi. Tarttuvien melodiakoukkujen, äärimmäisen raskaan riffittelyn sekä balladinomaisten laulujen voimin on yhtye esiintynyt jo muun muassa Dead By Aprilin ja Suffocationin kanssa.

Pääkaupungin bändiparaatin täydentävät lisäksi Assemble the Chariots ja Crucify the Faith.

TAMPERE COREFEST
pe 30.7.2021 Tampere, Olympia-kortteli
One Morning Left
Ember Falls
Detset
Atlas
Somehow Jo
My Favourite Nemesis

HELSINKI COREFEST
la 31.7.2021 Helsinki, Tiivistämö
One Morning Left
Atlas
My Favourite Nemesis
Detset
Assemble the Chariots
Crucify the Faith

www.nem.fi
olympiakortteli.fi
tiivistamo.fi

Liput molempiin tapahtumiin alk. 19,50 e (Tiketti) / 25 e (ovelta)
Aiemmin ostetut liput käyvät sellaisenaan uudelle päivämäärälle. Liput voi halutessaan palauttaa Tiketille 22.3.2021 asti alla olevan linkin kautta:

https://www.tiketti.fi/palautalippuja