Slipknot - Hartwall Arena 24.02.2020

Corey Taylor sivaltaa Slipknotia haukkunutta Machine Gun Kellya somessa: ”Olet tehnyt tätä viiden minuutin ajan, ja kuvittelet voivasi kommentoida niille, jotka ovat tehneet tätä 20 vuotta”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 31.1.2022

Rap-musiikista kohti pop punkista lainaamista siirtynyt Machine Gun Kelly kohtasi jonkin aikaa sitten metallimaailman vihan herjattuaan konsertissaan Slipknotia. Räppärin tulevissa konserteissa Slipknot-fanit saapuivat paikalle näyttämään keskisormea, buuaamaan ja heittämään lavalle risuja.

Syyt räppärin kommenttien takana saattavat liittyä siihen, että Machine Gun Kelly koitti saada Slipknotin Corey Taylorin osallistumaan ”Tickets To My Downfall” -albumilleen. Räppärin itsensä mukaan Taylorin panos oli kuitenkin ”surkea”.

”Corey teki säkeistön erääseen kappaleeseen ’Tickets to my downfall’ -albumilla, se oli vitun kamala, joten en käyttänyt sitä. Hän suuttui siitä ja puhui paskaa lehdelle samasta albumista, jolla hän oli melkein mukana. Teidän tarinanne ovat kaikki pielessä. Myöntäkää vain, että hän on katkera”, Kelly kirjoitti riidan synnystä Twitterissä.

Nyt Slipknot-vokalisti Corey Taylor on avannut sanaisen arkkunsa ShipRocked-tapahtuman tilaisuudessa, jossa fanit saivat kysellä laulajalta kysymyksiä.

”Niille teistä, jotka eivät tiedä, MGK ei pidä minusta kovin paljon. Ja sanon senkin, etten välitä siitä. En kerro teille koko vitun tarinaa, koska voitte mennä nettiin ja etsiä sen kaiken sieltä. Sanon kuitenkin tämän: hän väittää, että minä aloitin riidan. Totuus on, että hän aloitti sen. Nyt selitän teille miksi”, Taylor aloittaa ja jatkaa:

”Jos ette tiedä, minua pyydettiin esittämään kappale hänen kanssaan. Se lähetettiin minulle En pitänyt siitä. Yritin tehdä sille jotain, koska kunnioitan Travisia [Barker, MGK:n manageri], ja koska olemme työskennelleet yhdessä aiemmin. He lähettivät minulle todella outoja juttuja ja halusivat minun laulavan hänen sanoituksiaan. Sanoin vain, että en tee sitä. Lähetin sähköpostin, enkä kuullut häneltä mitään. Luulin, että se oli ohi.”

Myöhemmin Taylor näki, kuinka Machine Gun Kelly osallistui Spotifyn livehaastatteluun, jossa räppäri heitti solvauksia eri rock-artisteja kohtaan puhuen myös näiden käyttämistä vaatteista.

”Ja sitten hän alkaa kiukutella rocktähdistä ja mukavista kengistä. Se kuulostaa juuri niin fiksulta kuin voit kuvitella. Sylki vain lensi hänen suustaan. Katsoin sitä ja sanoin: ’Vittu. Olet tehnyt tätä viiden minuutin ajan, ja kuvittelet voivasi kommentoida niille, jotka ovat tehneet tätä 20 vuotta läpi mudan ja liejun. He pukeutuvat juuri niin kuin haluavat’.”

”Aiotko tulla tänne mustan kielesi kanssa ja puhua paskaa? Haista vittu. Joten kun minulla oli tilaisuus sanoa jotain, sanoin sen. Enkä haukkunut häntä. Sanoin vain sen, mitä sanoin siitä, miten ihmiset epäonnistuvat yhdessä genressä ja siirtyvät toiseen. Ja se suututti hänet. Outoa kyllä, olimme Chicagossa samalla keikalla, ja soitimme periaatteessa samaan aikaan. Hän ei ollut tyytyväinen siihen, että meidän keikallamme oli paljon ihmisiä – ja tarkoitan todella paljon.”

”Mutta hän väittää vielä tänäkin päivänä, että minä aloitin sen. Sanoin sen mitä sanoin, vain sen takia mitä hän sanoi. Et voi vain kävellä sisään genreen, jossa on historiansa ja työmääränsä. Tämä genre ei todellakaan saa sitä vitun kunnioitusta, jonka se ansaitsee.

”Et voi tulla sisään kuin joku outo sijaisopettaja ja teeskennellä, että voit määrätä meille, mitä meidän pitää pukea – saappaita, kenkiä, vitun kotikenkiä. Mikset imisi vaikka kaluani? Et voi tehdä noin. Ja nämä ovat bändejä, joita en ehkä edes tunne, mutta arvaa mitä? Kunnioitan niitä, koska ne nousevat lavalle ja antavat kaikkensa.”