Coughdust – I

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.10.2012

2010 kasaan lyöty Coughdust iskee linjoille debyytti-EP:n, joka kantaa simppelisti nimeä ”I”. Neljän biisin EP sisältää reippaan annoksen stonerin katkuista metallia.

Coughdust räimii menevää stoneria raskaalla kädellä. Kitarat surisevat matalalla, ja vokalistin matalan räkäinen ääni on täynnä asennetta. Biisit saavat pään väkisin heilumaan ja fiilis on korkealla heti alusta alkaen. Soundipuolella basso on mukavan rupisen kuuloinen ja kitaroiden jumisevat soundit iskevät päin näköä. Tuotanto on ammattimaista ja valioesimerkki siitä, että puhtoiset ja viilatut soundit eivät ole aina musiikille parhaaksi. Laulussa on kivasti asennetta, joskin ”Self-Harm (Adjust And Adapt)” -biisissä esiintyviä joukkohuutoja olisi voinut olla enemmänkin.

”I”-ep:n sisältämät neljä biisiä ovat sopivan erilaisia keskenään; mukana on nopeampana biisinä ”After The Earthquake” ja hiukan rauhallisemmalla tempolla tuleva ”Underdose”, joista ensimmäinen on ehdottomasti EP:n parhaimpia biisejä. ”I” ei sisällä ollenkaan heikkoja kappaleita, eli tiukka linja pysyy alusta loppuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyllähän tässä on niin rautainen annos biisejä, että heikoimpia hirvittää. Lätyn viimeisen biisin raskas lopetus toimii hyvin ja iskee viimeisen naulan arkkuun. Varsin tiukka EP kaikin puolin!

9/10

Kappalelista:
01. Wormwood and Honey
02. After the Earthquake
03. Underdose
04. Self-Harm (Adjust and Adapt)

http://coughdust.bandcamp.com/album/i

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat