Courtney Love haastaa riitaa ja huolella: tulilinjalla Dave Grohl ja Trent Reznor

Kirjoittanut Joonas Arppe - 14.6.2021

Grunge-yhtye Holen keulahahmona kuuluisuuteen noussut Nirvana-lauluntekijä Kurt Cobainin leski Courtney Love pudottelee pommeja sosiaalisen median kanavillaan; Love kertoo Instagram-sivultaan sittemmin poistamassaan postauksessa peruvansa Nirvanassa rumpuja soittaneen Dave Grohlin ja basisti Krist Novoselicin kanssa tekemänsä sopimuksen, jonka nojalla Grohl ja Novoselic ovat yhä oikeutettuja entisen bändikaverinsa Nirvana-rojalteihin.

Love ja Nirvanan jäsenet ovat vuosien varrella ottaneet Kurt Cobainin kuolinpesän tiimoilta yhteen useita kertoja; Nirvanan Rock And Roll Hall Of Fame -tilaisuudessa vuonna 2014 sotakirves vaikutti kuitenkin vihdoin tulleen haudatuksi. Vuonna 2019 Loven ja Cobainin tytär Frances Bean Cobain, Love ja Grohl taistelivat yhdessä muotisuunnittelija Marc Jacobsia vastaan oikeudessa Nirvanan smiley-logon tekijänoikeuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Se on turhanpäiväistä. Minuun suunnattu Kurtin kuoleman aiheuttama kaaos ja raivo, jota Dave [Grohl] kanavoi siitä huolimatta, että hän rikastui ja rikastuu edelleen ahmimalla Kurtin omaisuutta ja hyväntahtoisuutta” Love tilittää kirjoituksessaan:

”27 vuotta! Olen saanut tarpeekseni.”

Love otti postauksessaan puheeksi myös Nine Inch Nails– ja How To Destroy Angels -projekteistaan tunnetun Trent Reznorin, jonka kanssa Love on kahnannut julkisesti useita kertoja; kaksikon keskeinen suunsoitto muistetaan erityisesti Loven surullisenkuuluisasta ”miksi bändisi nimi on Yhdeksän Tuuman Naulat, jos oma naulasi on ehkä kolmetuumainen?” -heitostaan Spin Magazinen haastattelussa 90-luvun lopussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Mitä [Trent] Reznoriin tulee, hän on lahjakas, mutta silti nilkki” Love kirjoittaa. ”En ole koskaan nähnyt yhtä systemaattista lasten hyväksikäyttöä; jopa 12-vuotiaita tyttöjä, mukana olivat hän ja hänen porukkansa. Me kaikki (Holen jäsenet) todistimme sen.”

Love jakoi postauksensa yhteydessä Foo Fightersin ”I’ll Stick Around”- ja Nine Inch Nailsin ”Starfuckers, Inc.” -musiikkivideot; kappaleiden ja niiden musiikkivideoiden on teorisoitu kuvastavan Lovea itseään:

”Vaikka nämä kaksi pelleä eivät ole minun #metoo -valintani – sillä säästän yhtä panostani (saamme vain yhden) – he ovat pirun lähellä.”

Voit lukea Courtney Loven tilityksen kokonaisuudessaan alta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy