Tilian Pearson sai kenkää Dance Gavin Dance -yhtyeestä

Kirjoittanut Teemu Hakala - 15.4.2024

Post-hardcore-yhtye Dance Gavin Dance on ilmoittanut, että yhtyeen ja vokalisti Tilian Pearsonin tiet erkanevat lopullisesti. Vuonna 2022 Pearson erotettiin yhtyeestä seksuaalisen väkivallan syytösten vuoksi. Pearson palasi yhtyeeseen muutamia kuukausia myöhemmin, mutta nyt osapuolet ovat päätyneet pysyvään eroon.

Yhtye kommentoi aihetta näin:

Dance Gavin Dance on aina pyrkinyt ratkaisemaan asiat sisäisesti. Kuitenkin, pitkän harkinnan jälkeen, olemme yhtyeenä päättäneet erota pitkäaikaisen jäsenemme ja ystävämme Tilianin kanssa. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen musiikissa ja elämässä, ja tuemme häntä hänen pyrkimyksissään.

Kiitämme Tiliania vuosien ystävyydestä ja panoksesta Dance Gavin Dancessa. Ihmiset kasvavat, muuttuvat, ja joskus luovat erimielisyydet ja elämänpolut voivat viedä eri suuntiin.

Haluamme myös kiittää teitä faneja kahden vuosikymmenen tuesta. Olemme äärimmäisen kiitollisia siitä, että voimme jatkaa musiikin tekemistä ammattiuraksi, ja olemme innoissamme tästä uudesta aikakaudesta yhtyeelle. Will, Matt, Jon ja Andrew

Pearson puolestaan kommentoi aihetta näin:

Viimeiset 12 vuotta ovat olleet aivan mahtavaa aikaa tehdä musiikkia ja albumeita tämän uskomattoman lahjakkaan kaveriporukan kanssa.

Meillä oli todella ainutlaatuinen yhteys yhden musiikkimaailman dynaamisimmista fanikuntista. Olen ikuisesti kiitollinen siitä rehevästä ja mystisestä kokemuksesta, jonka saimme kaikki jakaa yhdessä Dance Gavin Dancen tämän aikakauden aikana.

Viime vuosina olemme myös päässeet rakentamaan mahtavat suhteet erinomaisten miesten ja naisten kanssa, jotka liittyivät kiertuetiimiimme. Heidän panoksensa oli aivan korvaamaton tehtyjen keikkojen muuttamisessa ikimuistoisiksi elämyksiksi, ja tulen aina arvostamaan heidän osuuttaan siihen, mitä saimme yhdessä aikaan.

Nyt on aika uudelle luvulle. Keskityn uuden musiikin tekemiseen uudelle pohjalle. Olen parhaillaan studiossa viimeistelemässä uutta Tilian-albumia, ja tulen myöhemmin tänä vuonna soittamaan live-keikkoja sen promotoimikseni.

Tiedän, että tulevaisuus tuo mukanaan uusia yhteistyöprojekteja, joten toivon, että kaikki, joiden kanssa olen musiikillisesti tai sanoituksellisesti synkannut, tulevat lainaamaan korviaan seuraavalle melodiselle alkemialle, jota olen aikeissa vääntää.

Ikuisesti kiitollinen. -Tilian