Dave Mustaine sivaltaa jälleen Metallican suuntaan: ”Sävelsin monet niistä kappaleista, jotka tekivät teistä kuuluisia”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.2.2023

Metallijätti Megadethin johtohahmo Dave Mustaine on menneisyydessä tuntenut katkeruutta saatuaan potkut Metallicasta. Mustaine on onnistunut luomaan omasta yhtyeestään Megadethista kaikesta huolimatta yhden suurimmista metalliyhtyeistä.

Mustaine kertoi tovi sitten, että hän on päässyt yli kokemastaan katkeruudesta – tämä siitäkin huolimatta, että Mustaine laukoo julkisuuteen säännöllisesti passiivisaggressiivisia tai ihan vain aggressiivisia kommentteja entisiä bändikavereitaan kohtaan.

Nyt Mustaine sivalsi seuraavaa Guitar Worldin haastattelussa, kun häneltä kysyttiin hänen näkemystään Metallican ja Megadethin välisestä kilpailuasetelmasta:

”Mielessäni Megadeth ja Metallica eivät kilpaile keskenään. Olemme eri bändejä, ja mielestäni Megadeth on ollut johdonmukaisempi. Surullista on kuitenkin se, että meidän välinen draamamme on ollut suositumpaa kuin musiikkimme koskaan. Ja muistakaa, että Metallica sai suuren etumatkan, jonka he saivat sen avulla, mitä minä autoin luomaan. Heistä tuli yksi maailman suurimmista bändeistä, ja tässä yksi suurimmista bändeistä tuhlaa aikaansa yrittäessään mustamaalata minua sanomalla, että Dave ei ole hyvä kitaristi. Anteeksi, mitä vittua sinä sanoit? Luulenpa, että sävelsin monet niistä kappaleista, jotka tekivät teistä kuuluisia, joten teidän pitäisi varmaan miettiä tuota paskanjauhantaanne uudelleen. Mutta tällaista paskaa nuo tyypit sanovat, ja heidän perässään on lampaita, jotka seuraavat heitä ja uskovat sen.”

”Ongelma on se, että ihmiset eivät tunne historiaa ja asettuvat eri puolille. En koskaan halunnut ottaa kantaa; halusin, että asiat sovitettaisiin yhteen, ja että olisimme ystäviä, mutta jostain syystä näin ei käynyt. Ja Metallicaa edustaa sama agentti kuin Megadethia, ja olen kysynyt agentiltamme: ’Olet myös Metallican agentti, miksi he eivät soita meidän kanssamme? Mitä he pelkäävät?’ Ja he ovat vahvistaneet, että he menevät [tänä kesänä] kiertueelle Five Finger Death Punchin ja Panteran kanssa, joten kyse on selvästi rahasta. Fakta on yksinkertainen: maailma haluaa nähdä Megadethin ja Metallican soittavan yhdessä. Ja jos joku ihmettelee: siinä on vitun paljon rahaa mukana. Fanit haluavat nähdä Metallican ja Megadethin jakavan lavan. Tarvitseeko Megadeth Metallicaa? Ei. Mutta Metallica puhuu faneistaan, eikä anna heille sitä, mitä he ovat pyytäneet. Mitä he pelkäävät? En tiedä. Se ei johdu minusta, se johtuu heistä.”

Megadeth saapuu kesällä Kuopiorockiin sekä Qstockiin.

Luetuimmat

Uusimmat