Decapitated – Blood Mantra

Puolan oma kuolonkone Decapitated jyrää kuudennella kokopitkällään ”Blood Mantra” uutta materiaalia teknisen kuolonmetallin muodossa. Noin seitsemän vuoden takaa löytyy bändin traaginen ja synkkä menneisyys, jolloin muun muassa alkuperäinen rumpali Witold ”Vitek” Kieltyka menehtyi auto-onnettomuudessa, mutta se ei loppujen lopuksi ole pahemmin vaikuttanut yhtyeen tulevaisuuteen, vaan bändin ainoa alkuperäisjäsen Waclav ”Vogg” Kieltyka sai kasattua uuden trion rinnallensa. Uudelleensyntynyt Decapitated julkaisi vuonna 2011 mainion ”Carnival is Forever” -albumin. Syyskuun loppupuolella ulos tuleva ”Blood Mantra” on siis nykyisen kokoonpanon toinen yhteinen kokopitkä.

Kahdeksan biisin voimin toimiva levy aloittaa yksinkertaisella, intromaisella ja suoraviivaisella ”Exiled in Flesh” –kappaleella, joka kyllä menettelee, vaikkei sinällään herätä paljoa mahtipontisia fiiliksiä. Seuraavan, hieman hupaisaa nimeä kantavan ”The Blasphemous Psalm to the Dummy God Creation” -kappaleen aikana päästään kunnolla levyn raivoon ja tunnelmaan. Huolimatta kappaleen hienoudesta biisi tyssähtää lyhyen pituuden vuoksi kuin seinään, mistä jää kuuntelijoille hetkellinen hämmennys siitä, mihin hyvä meno ja meininki oikein katosi.

Albumin parhaimmat palat, kuten ”Veins”, ”Nest” ja ”Instinct”, antavat hyvän kuvan siitä, miten tämä nykyinen Decapitated osaa soittaa sekä säveltää ja sovittaa hienoja kappaleita. Jokaisen kappaleen välistä löytyy hienoja komppeja, rytmityksiä ja raskaita melodioita, joita jaksaa kuunnella ja ihailla. Levyn loppupuolen ”Blindness” ja ”Red Sun” ovat puolestaan levyn heikoimmat palat. Turhan pitkä ja itsestään toistava ”Blindness” on kuunteluhetkenä tylsä ja puuduttava, eikä kappaleesta jää minkäänlaista kiinnostusta mieleen. ”Red Sun” on varsinaisesti levyn outro-kappale, josta kuuluu vain tasaista huminaa reilut kolmen minuutin ajan. Tiivistettynä voi vain todeta, että tämä on turha tekele.

Decapitatedin nykyinen kokoonpano on saanut tehtyä toisen hyvän albumin, josta ainakin allekirjoittaneelle jäi hyvä mieli. ”Blood Mantra” ei aivan Decapitatedin parhaimpia albumeita ole, mutta tällä uudestisyntynyt bändi saa jälleen todistaa sen, että Decapitated ei ole hidastanut tahtiansa huolimatta siitä, mitä esteitä ja raskaita hetkiä bändi, ja varsinkin Vogg, on kokenut. ”Blood Mantra” on kaikille fanipojille ja tytöille pakkohankinta.

8-/10

Kappalelista:
1. Exiled in Flesh
2. The Blasphemous Psalm To The Dummy God Creation
3. Veins
4. Blood Mantra
5. Nest
6. Instinct
7. Blindness
8. Red Sun

www.facebook.com/decapitated
www.decapitatedband.net

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua