Demonurkka vol. 170 (vk 14/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 11.4.2021

Tällä viikolla Demonurkassa käsitellään genreä, jota voisi verrata mämmiin. Sillä on vahva kuulijakunta ja sen mukana myös monia ennakkoluuloja. Ennakkoluulot voidaan kumminkin heittää saman tien menemään, ja siirrytään itse asiaan, kun syvennymme tuoreen death metalin tarjontaan Pantokratorin, Brainspooin ja Filthy Crookin merkeissä.

https://www.facebook.com/Pantokrator/

Pantokrator – ”Marching Out Of Babylon

”Marching Out of Babylon” alkaa pahaenteisellä kitaramelodialla, ja mahdolliset väärinnymmärrykset pyritään minimoimaan heti kättelyssä. Säkeistöt jauhavat samaa raskasta kaavaa, ja kertosäe on menevä. C-osa kumminkin kummaksuttaa, sillä se kuulostaa pitkälti Triviumilta, jossa on vanhalle Muselle tyypillinen sointukierto. Kyseinen mielikuva vahvistuu sointukiertoa seuraavalla kitaramelodialla, johon lisätään Matt Bellamylle tyypillinen laulu. Kokonaisuutena ”Marchin Out Of Babylon” on yksinkertainen ja korvaystävällinen, sopivasti ”ballsia” omaava kappale!

Shaun The Sheep Movie Ok GIF

https://facebook.com/Brainspoondeathmetal/

Brainspoon – ”Monstrous Chains

Bändi omien sanojensa mukaan soittaa death metalia, mutta kyllä reilulta 12-minuuttiselta kappaleelta löytyy useita eri alagenrejä. Vaikutteet varsinkin thrash metalista puskevat vahvasti läpi kitarariffien muodossa. Kappaleen monimuotoisuus on kumminkin hyvä asia, sillä se pitää kuuntelijan valppaana, vaikka olisi tuonne muutamat kitarasoolot vielä mahtunut!

brain GIF

https://www.facebook.com/FilthyCrook/

Filthy Crook – ”Love Eternally

Filthy Crookilla on moderni ote ja valtava soundi. Kyseinen bändi on sitä, mitä death metal tarvitsee. Huomioitavaa on kumminkin se, ettei ”Love Eternally” loppupeleissä ole mitenkään kummoinen kappale. Se käyttää death metalin ominaisia piirteitä, jotka ovat kyllä tällä bändillä hallussa. Kukaan ei voi kieltää, etteikö kitaramelodia olisi mieleenpainuva ja etteikö rytmipuoli toteutuisi moitteettomasti, vaikka basso saisi olla jopa hieman kovemmalla. Eikä kukaan voi sanoa, etteikö Filthy Crookin laulajan ”örinälaulu” painisi samassa sarjassa miljoonia kuuntelukertoja saavien jenkkibändien laulajien ”örinälaulun” kanssa. ”Love Eternally” on selkeä rimanasetus, jota kyseinen komppania ei toivottavasti lähde ainenkaan alittamaan.

Oh My God Wow GIF

Tämän viikon Demonurkka oli tasokas, mutta näillä bändeillä on hyvin eri lähtökohdat. Filthy Crookilla on tästä kolmikosta varmasti isoimmat ”betsit” pelissä, ja annettakoon voitto täten ”Love Eternally” -kappaleelle.

 

Viime Demonurkasta taisi jäädä puuttumaan demoupload-linkki, mutta täältä löytyy taas!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat