Demonurkka vol. 7 (vk 50/2015)

Demonurkka 2015Viime viikon saatanallisista säkeistä on selvitty ja on aika suunnata katse uuteen demokasaan. Katse kohdistuu tänään Kaakkois-Suomen helmeen, suureen ja mahtavaan kuivan huumorin mekkaan Kouvolaan. Kyllä, tänään Demonurkkaan on valikoitunut bändejä teemalla ”Kouvola”. 

Tälläkin kertaa Demonurkan voittajakappale saa radiosoittoa Quake The Earthista tutun Aki Häkkisen luotsaamassa Pääkallopaikka-ohjelmassa. Ohjelmaa voit kuunnella Radio Autereella vielä kaksi kertaa 15.12. ja 18.12. Tämän jälkeen ohjelma siirtyy määrittelemättömän pitkälle tauolle. Vaikka hieno radio-ohjelma hiljeneekin, Demonurkan toiminta jatkuu. Ja meno ei kun paranee, sillä Demonurkan voittajista valitaan neljä bändiä esiintymään ensi kesän Nummirockiin, KaaosZine-stagelle tottahan toki. Laatukamaa voi siis laittaa tulemaan edelleenkin osoitteeseen http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Verjagen – Cold Oblivion

Verjagen on nelihenkinen metallia soitteleva bändi. Laulu- ja soitinyhtyeen tämänhetkinen kokoonpano on pysynyt samana vuodesta 2013. Vaikutteita soitantoon on bändin mukaan revitty rockista, doomista, perinteisestä heavystä, Skandinaavisesta menosta, deathista ja blackista. Bändi mainitsee myös laulajansa käyttävän nahkastringejä. Laulun perusteella ne eivät ainakaan hirveästi kiristä, sillä sellaista mörinää hän kitusistaan pungertaa, että tilaa on.

Kolmen biisin demo ”Cold Oblivion” on hieman epätasainen laadultaan, mutta levyn nimibiisi on kyllä hienoa kuultavaa. Eiköhän kuunnella se nyt yhdessä tästä näin.
https://www.facebook.com/verjagen

Vacancy – Ghost

Ghosts_album_art

Groovemetallia tahkoava Vacancy on ollut olemassa vuodesta 2010. Demo ”Ghosts” on kuitenkin ensimmäinen julkaisu nykyisellä kokoonpanolla. Energiseksi live-bändiksi kehuttu Vacancy musisoi viiden henkilön voimin. ”Ghosts” sisältää neljä biisiä, jotka ovat oikein ammattimaisen kuuloisia. Ihan ilokseen niitä kuuntelee. Kappaleista eniten miellytti demon päättävä ”Until Insurgence”.

https://www.facebook.com/Vacancymetal

 

Scumrise! – Stains EP

Vuodesta 2012 lähtien koossa ollut Scumrise! sekoittelee rockia, punkia ja metallia musiikissaan. scumrise_2015[1]Aiemmin kaksi demoa julkaissut nelihenkinen bändi julkaisi demonsa ”Stains” tämän vuoden syksyllä. Kolme biisiä käsittävä ”Stains” on reipasta menoa, mutta valitettavasti yksikään biisi ei jää kuuntelun jälkeen mieleen. Jäljelle jää ikävä tunne kurkkuun, kun miettii sitä, onkohan laulajan äänihuuliin jo kehittynyt polyyppejä vai ovatko ne vasta tulossa. Ihan huono tuotos ei kuitenkaan ole, ja esimerkiksi ensimmäinen biisi ”The Stain” viihdyttää sen ajan, kun sitä kuuntelee.

https://www.facebook.com/Scumrise-501128306587149/

Demonurkan tämänkertaiseksi voittajaksi ja paikasta Nummirockissa pääsi kisaamaan Vacancy. Hyvä Kouvola!

 

Kommentoi julkaisua