Diablo Blvd. – Follow the Deadlights

Vuonna 2005 perustettu belgialainen Diablo Boulevard tai toisin sanoen ei ole allekirjoittaneelle tuttu yhtye. Diablo Boulevard kuvaa itseään heavy metallia & groove rockia soittavaksi poppooksi, jolla on takanaan kaksi kokopitkää ”The Greater God” (2009) ja ”Builders of Empires” (2011). Diablo Boulevardin kolmas täyspitkä ”Follow the Deadlights” (2014) on jo julkaistu Sony Music Entertainmentin kautta toukokuun alkupuolella Benelux-maissa. Bändin tehtyä vastikään sopimuksen Nuclear Blastin kanssa sama kokopitkä tullaan julkaisemaan maailmanlaajuisesti tammikuun loppupuolella.

Tiivistetyn tiedonhaun perusteella otin uuden haasteen vastaan. Alkuvaiheessa heräsi pientä epäilyä sen suhteen, mitä Diablo Boulevardin tuorein julkaisu tulee tarjoamaan, sillä oma kiinnostukseni nykypäivän heavy metal -yhtyeisiin sun muihin vastaaviin projekteihin ei ole kovinkaan suuri. Katsoin parhaakseni suhtautua aluksi varovaisesti ”Follow the Deadlights” -albumiin.

Levyn ensimmäinen kappale ”Beyond the Veil” aloittaa tyylikkäästi kitarariffeillä, joista tulee itselleni väkisin Kyuss mieleen. Kappale on sujuva, hypnoottinen ja rento, vaikka aloittaakin levyn hieman varovaisesti. Samalla kaavalla käy seuraava viisu ”Rise Like Lions”, vaikka tyylissä ja tunnelmassa on pientä melankolisuutta.

”Get Up 9”, ”Son of Cain”, ”Fear is for the Enemy” ja ”Peace Won by War” -kappaleiden aikana levy pääsee kunnolla käyntiin. Kappaleista löytyy potkua, tarttuvia melodioita ja groovea, jotka jäävät väkisin mieleen. Oma henkilökohtainen lempikappaleeni on rauhallisempi ”Follow the Deadlights”, jonka kertosäe on todella tarttuva ja mieluisaa kuunneltavaa. Itse en olisi odottanut tällaista hyvää ja mielenkiintoista kokemusta. Täytyy myöntää, että olisin voinut odottaa keskinkertaisempaa materiaalia. Kaiken puolin kokemus ”Follow the Deadlights”-albumista oli odottamaton.

Diablo Boulevardin kolmas kokopitkä on kaikin puolin hyvä kokonaisuus. Albumi ei aivan pankkeja räjäytä, mutta tämän parissa kuunteluhetki on mieluisa ja viihtyisä. Harvoin kuuntelen itse musiikkia, jollaista Diablo Boulevard tarjoaa, mutta onneksi ”Follow the Deadlights” osoittautui albumiksi, jota voisin suositella kaikille kuuntelijoille, jotka pitävät heavy/groove metallista. Jos täytyisi äkkiä kuvailla Diablo Boulevardin tyyliä, itselleni tulee ensimmäisenä mieleen Mastodon ja Volbeat ”Follow the Deadlights”-albumin kuuntelun jälkeen. Jokainen kiinnostunut voi itse pohtia samaa, mutta sen voin taata, että tämä albumi ei ole huonoa jälkeä.

Erikseen voin vielä mainita, että bändin vokalisti Alex Agnew tunnetaan myös Belgian stand up -koomikkona.

8-/10

Kappalelista:
01. Beyond the Veil
02. Rise Like Lions
03. Get Up 9
04. Follow the Deadlights
05.Son of Cain
06. Come With Me (Battle Call)
07. Fear Is For the Enemy
08. Peace Won by War
09. End of Time
10. Inhuman
11. Saint of Killers

Diablo Blvd. Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua