Disturbed – Asylum

Chigagosta ponnistava raskasta rokkia soittava on ollut kasassa jo yli kymmenen vuotta. Vuonna 2000 ”Down with the Sickness” hitillään maailman tietouteen noussut yhtye on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan ja elokuun 31. päivä julkaistu yhtyeen viides albumi ”Asylum” nousikin heti suoraan Yhdysvaltojen Billboard- listan kärkeen.

Disturbed on aina ollut bändi, jonka musiikki on todella helppo tunnistaa ja vaikkakin ”Asylum” on paljon muutakin kuin perus Disturbedia, tunnistaa yhtyeen levyltä heti ensimmäisistä hetkistä lähtien. Mikä on ihailtavaa huomata on se, että yhtye todellakin on luonut hieman erilaisen albumin, jonka kappaleissa on enemmän eroavaisuuksia kuin esimerkiksi edellisessä ”Indestructible” albumissa, joka alkoi hyvin nopeasti kuulostamaan puuduttavalta. Lyriikoiden puolesta ”Asylum” on jälleen yhtä synkkä kuin edesmenneet Disturbedin albumit ja basisti John Moyerin sekä kitaristi Jon Doneganin raskas riffittely kiven kovaa. Vokalisti David Drainmanin ääni on jälleen kerran loistavaa luokkaa tarjoten synkälle musiikille juuri sen tunnelman, jonka se tarvitsee kuulostaakseen heroiinilta korville. Omia suosikkejani albumilla ovat ehdottomasti ”Believe” albumia musiikillisesti muistuttava ”The Infection”, albumin nimikkoraita ”Asylum” sekä kitarariffeillä koukuttava ”Another Way To Die”. Sen sijaan mitäänsanomattomammat kappaleet kuten ”Crucified” sekä ”My Child” olisivat voineet mielestäni jättää kokonaisuudesta pois, jotta albumista olisi tullut lyhyempi ja ehkä jopa vielä tiukempi kokonaisuus.

Kokonaisuutena ”Asylum” on toimiva paketti, josta muutama kappale pois jättämällä oltaisiin saatu todella loistava kokonaisuus. Levy ei kuitenkaan mielestäni hätyyttele yhtyeen uran parhaita ”Believe” sekä ”The Sickness” levyjä, joten kokonaisuutena levy on arviolta kasin luokkaa. Silti ehdottomasti hankkimisen arvoinen kiekko jos yhtyeen vanhemmat levyt ovat uponneet ja jos uusi radioissa pyörivä ”Another Way to Die” single on toiminut.

8/10

Kappalelista:
1. Remnants
2. Asylum
3. The Infection
4. Warrior
5. Another Way To Die
6. Never Again
7. The Animal
8. Crucified
9. Serpentine
10. My Child
11. Sacrifice
12. Innocence

www.myspace.com/disturbed

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua