Ektomorf – The Acoustic

Unkarin metalliylpeys pistää pihalle akustisen albumin, jonka nimeksi on annettu mielikuvitusta käyttäen ”The Acoustic”. Levyltä löytyy yhtyeen omien kappaleiden lisäksi myös muutama lainakappale. Ennakkoasetelmat ovat aika mielenkiintoiset, ja onkin hauska kuulla miten yhtye on saanut omat, junttariffien varassa jyräävät, kappaleensa toimimaan akustisina paloina. Julkaisu tulee ulos AFM Recordsin kautta.

Levy alkaa kappaleella ”I Know Them”, joka ei tällaisena versiona pysty aivan hirveän kiinnostavaksi nousemaan – hieman liian vaisu versiointi kyseisestä kappaleesta. Seuraava kappale ”I’m In Hate” ei myöskään pysty kovin paljoa levyn tasoa nostamaan. Kappaleet kuulostavat hyvin paljon nykypäivän amerikkalaisten metalliyhtyeiden ns. pakollisilta rauhallisemmilta vedoilta, joita nykylevyiltä löytyy liiankin kanssa. Ihan hyvä idea bändiltä tehdä akustinen levy, mutta toteutus tuntuu jääneen hieman puolitiehen, eivätkä kappaleet oikein pysty saamaan kuuntelijaa mukaansa. Varsinaisesti kappaleista ei mitään isompia mokia tai vikoja löydy, mutta kun ne tuppaavat kuulostamaan hieman liian väljähtäneiltä ja mitäänsanomattomilta.

Lynyrd Skynyrd-laina, ”Simple Man, tuo ehkä parhaiten levyn ongelmakohdat esiin. Näinkin hienosta kappaleesta on nimittäin jollain keinolla saatu hyvin mitäänsanomaton versio, joka ei jaksa hirveästi innostaa. Kuitenkin ”The Acoustic” tarjoa muutaman todella onnistuneenkin raidan, kuten esimerkiksi Johnny Cash-lainan ”Folsom Prison Blues”, joka toimii todella hyvin. Se on alkuperäisen hengessä tehty, mutta siinä on kuitenkin tarpeeksi myös yhtyeen omaa näkemystä, ja lopputulos on erittäin pirteän kuuloinen. Myös hitaammat kappaleet kuten ”Again” ja varsinkin ”Through Your Eyes” toimivat erinomaisesti. Omasta mielestäni tämä julkaisu olisi kannattanut julkaista MCD-muodossa, ja vähentää kappaleiden määrä puoleen. Nyt levyllä on hieman liikaa ns. täytekappaleita, mutta pienemmällä kappalemäärällä tästä olisi varmasti saanut paremman kokonaisuuden.

6/10

Kappalelista:

1.I Know Them
2.I’m In Hate
3.Be Free
4.Redemption
5.Simple Man
6.To Smoulder
7.Folsom Prison Blues
8.Again
9.Through Your Eyes
10.Fate
11.Stigmatized
12.Who Can I Trust

http://www.ektomorf.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua