Emmure – Speaker Of The Dead

Breakdowneja, hardcore asennetta, raskaita riffejä, breakdowneja ja vielä kerta kiellon päälle lisää breakdowneja. Siitä on Yhdysvalloissa vuonna 2003 perustettu deathcore yhtye Emmure tehty. Yhtye on tullut tunnetuksi kuohkeista ja massiivisista soundeistaan eikä yhtyeen uusi ”Speaker Of The Dead” albumi todellakaan ole poikkeus tähän kaavaan. Albumi julkaistaan 15. päivä helmikuuta Victory Recordsin toimesta.

Siinä missä monet yhtyeet pehmittyvät ja alkavat tekemään kevyempiä albumeita, Emmure tekee täysin päinvastoin ja lisää vain vettä kiukaalle. Albumin on tuottanut Joey Sturgis, joka tunnetaan lähinnä Rise Recordsin hovituottajana sekä autotunen erikoismiehenä. Mies on kuitenkin tehnyt Emmuren kanssa mahtavaa työtä ja auttanut yhtyettä luomaan uransa toistaiseksi parhaan albumin. Vaikka albumi sisältääkin 15 kappaletta (joka on suhteellisen paljon deathcore albumille), ei se missään vaiheessa ala puuduttumaan, vaan suorastaan repii kuuntelijan paloiksi kappale kappaleelta. Biiseissä ei anneta kuuntelijalle tuumaakaan aikaa hengähtää vaan jokainen kappale on täynnä raskaita riffejä, Frankie Palmerin huutoa sekä hardcore henkeä. Albumin kohokohtia ovat ”Solar Flare Homicide”, joka suorastaan tyrmää kuuntelijan sekä ”4 Poisons 3 Words”, joka tuo hyvin yhtyeen hardcore puolen esille ollen kuitenkin äärimmäisen raskas kappale.

Emmure on palannut albumin kanssa, jonka väitän olevan vuoden 2011 kovimpia deathcore albumeita, vaikka vuosi vasta aluillaan onkin. Ei ole väliä pidätkö hardcoresta, metalcoresta vai deathcoresta niin ”Speaker Of The Dead” on albumi, joka iskee syvälle tajuntaan kuin pyörremyrsky suoraan stereoista. Yhtye esiintyy Tavastialla 17. toukokuuta, joten kaikki paikalle todistamaan kuinka kuolleiden kaiutin toimii livenä!

9/10

Kappalelista:

1. Children of Cybertron
2. Area 64-66
3. Dogs Get Put Down
4. Demons With Ryu
5. Solar Flare Homicide
6. Eulogy of Giants
7. Bohemian Grove
8. 4 Poisons 3 Word
9. Cries of Credo
10. Last Words To Rose
11. A Voice From Below
12. Drug Dealer Friend
13. My Name Is Thanos
14. Lights Bring Salvation
15. Word of Intulo

www.myspace.com/emmure

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua