Ennakkokuuntelu: Embreach – Hues Of Red

Kotimainen progressiivista melodista death metallia soittava Embreach julkaisee odotetun debyyttialbuminsa nimeltä ”Hues Of Red” 17. päivä elokuuta. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella albumin kokonaisuudessaan sivustollaan. Lue lisää kuunnellaksesi albumi sekä lukeaksesi yhtyeen kitaristin Jari Aarnialan kommentit levyn kappaleisiin liittyen.

Embreach – Hues Of Red kappale kappaleelta:

1. ”Descent”:
Levy alkaa instrumentaalilla, jolla viritetään kuulija tunnelmaan. Tämä teema sävellettiin jo muutama vuosi sitten ja sitä on soitettu keikkojen introbiisinä jo jonkin aikaa. Teeman ensisävelistä tuleekin itselle Pavlovin koira -refleksi ja tunne, että nyt lähtee!

2. ”The Night Beckons”:
Ensimmäinen single-lohkaisu levyltä. Nopea, kiukkuinen ja toisaalta melodinen ralli. Hauskana yksityiskohtana voi mainita, että tämä biisi on pyörinyt treeniksellä pitkän aikaa, mutta alkuperäisestä biisi-ideasta jäi loppujen lopuksi jäljelle vain työnimi. Valmistui vasta viikkoa ennen studiota ja ansaitsi paikan levyn kärjessä!

3. ”Beneath The Waves”:
Tämä on bändin keskuudessa ehdottomasti yksi levyn suosikkibiiseistä: monipuolinen metalliralli, jossa on modernit, iskevät säkeistöt sekä iso ja ilmava kertsi. Biisiin on upotettu levyn hienoimpia kuoro-osuuksia ja kertsi toimii myös leirinuotiolla akustisella soitettuna.

4. ”On That Day”:
Muutaman ensimmäisen tykityksen jälkeen rauhoitetaan vähän tahtia. On That Day tärähtää käyntiin kenties levyn komeimmalla introlla ja tunnelma kehittyy tämän jälkeen kaihoisaan suuntaan. Kertsissä on raivokkuutta sanomassa, vaikka tämä ei biisin raskain biisi soitannollisesti olekaan. Tähän biisiin kaivettiin nurkasta esiin Telecaster paria ensimmäistä sooloa varten ja viimeisen kertsin alussa kuullaan myös vierailevaa sooloilua Seppo Nummelan (Foul Circle) toimesta.

5. ”Hue Of Red”:
Akustinen instrumentaali, joka alkaa On That Dayn kaihoa mukaillen, mutta kehittyy uhkaavaksi rytmittelyksi ja johdattaa seuraavan biisiin.

6. ”We Must Not Wait”:
Tässä biisissä on koko kirjo päänheilutusriffistä Opeth-henkiseen fiilistelyyn ja örinälaulua viljelevään kertosäkeeseen. Instrumentaalinen väliosa on todella hauska soittaa livenä!

7. ”451”:
Suoraviivainen metallibiisi, joka puhdistaa ilmaa We Must Not Waitin raskauden jälkeen. Tiukat säkeistöriffit ja kahden soinnun kertosäe – ei siis mitään turhuuksia!

8. ”…And Then Silence”:
”Tonight I drink to the silence!”
Jokaisella metallibändillä pitää olla juomalaulu! Meidän juomalaulumme kestää 9:30, joten sen aikana ehtiikin humaltua mukavasti. Levyn tarttuvampia kertsejä, akustista fiilistelyä, groovea ja isoa teemaa.

9. ”Of Sorrow”:
Tonin kynästä syntynyt kaunis, akustinen balladi. Tässä biisissä kuullaan vierailevaa laulajaa ensimmäistä kertaa Embreachin historiassa, kun Samin kanssa duetoi Emma Salokoski. Upeasta lopetuksesta ja biisin pianosovituksista vastaa rumpalimme Jarno.

10. ”Unmarred”:
Levyn päättävä, teeman yhteen sitova, tummasävyinen mutta toiveikas biisi.

Ennakkokuuntelu on päättynyt!

Kommentoi julkaisua